Murinjo ljut zbog besmislene odbrane u Parizu

"Naš drugi gol je bio autogol, ali to je loša sreća. Ali, postavljanje odbrane tada nije bilo ispravno. A kod trećeg gola je bilo još aljkavije, bilo je besmisleno", dodao je Portugalac
0 komentar(a)
Murinjo, Foto: Beta/AP
Murinjo, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 03.04.2014. 16:29h

Trener Čelzija Žoze Murinjo kritikovao je svoje fudbalere zbog "besmislene" odbrane u porazu od Pari Sen Žermena u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona.

Rezultat utakmice u srijedu u Parizu bio je neriješen, pošto je Esekjel Laveci doveo PSŽ u vođstvo, a Eden Azar je izjednačio iz penala. Ali, Čelzi je u drugom poluvremenu skupo platio lošu odbranu, pošto je prvo David Luiz dao autogol, a onda je Havijer Pastore dao i treći.

Murinjo je poslije meča imao teškoće da pretoči u riječi svoj bijes zbog gubitka koncentracije.

"Ne pitajte me šta ću da pričam igračima...Igrali smo protiv velikog tima punog dobrih igrača, naročito napadača, koji su fantastični i od njih očekujete fantastične golove, ne ovakve", rekao je Murinjo za televiziju Skaj Sports.

"Naš drugi gol je bio autogol, ali to je loša sreća. Ali, postavljanje odbrane tada nije bilo ispravno. A kod trećeg gola je bilo još aljkavije, bilo je besmisleno", dodao je Portugalac.

Trener Čelzija priznao je sada da njegov tim mora da napravi podvig da bi se plasirao u polufinale. Za razliku od Premijer lige, u kojoj se javno oprostio od titule, Murinjo sad insistira da još nije sve gotovo.

"Plasman u polufinale će biti težak, ali ne i nemoguć. Oni su tim sa igračima koji može da postiže golove ni iz čega. Neće nam biti lako. Mi nismo tim koji može na ovom nivou da postiže mnogo golova, ali nikad se ne zna. Moramo da pokušamo, da pružimo sve što imamo", rekao je Murinjo.

Matić: Čelzi ima odlične napadače

Fudbaler Čelzija Nemanja Matić izjavio je danas da oni koji tvrde kako londonski tim nema kvalitetne napadače ne poznaju dovoljno fudbal.

Napadači "plavaca" Eto, Ba i Tores ove sezone u Premijer ligi postigli su samo 15 golova, dok su, poređenja radi, Staridž i Suares dali 49 pogodaka za Liverpul.

"Murinjov komentar da Eto ima više godina je šala. On ga zna bolje nego bilo ko. Ljudi koji govore da Čelzi nema dobre napadače ne znaju ništa o fudbalu. Imamo tri sjajna napadača i ko misli drugačije nikad nije gledao fudbal. Jaki smo i na ostalim pozicijama i raduje me da sam dio ovog tima", rekao je Matić za sajt 4-4-2.

Srpski reprezentativac posebno je pohvalio saigrača Edena Azara, koji je prvi strijelac ekipe u Premijer ligi sa 14 golova.

"Eden je vrhunski fudbaler i veoma važan igrač za naš tim. U svakom trenutku može da riješi meč. Ima veliki kvalitet i vjerujem da će jednog dana postati najbolji igrač na svijetu", zaključio je Matić.

Čelii je drugi na tabeli Premijer lige sa 69 bodova, dva manje od prvoplasiranog Liverpula.

U subotu "plavci" igraju sa Stoukom na Stamford Bridžu.

Bonus video: