Anćeloti: Zadovoljan sam; Klop: Asistirali smo im

"Sanjamo o finalu, ali ima još tri utakmice do toga. Rezultat nagovještava izvjestan ishod u revanšu, ali moramo biti oprezni u Dortmundu", rekao je Anćeloti
0 komentar(a)
Anćeloti i Klop, Foto: Beta/AP
Anćeloti i Klop, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 03.04.2014. 16:10h

Trener Real Madrida Karlo Anćeloti rekao je da je zadovoljan rezultatom i pristupom svojih fudbalera u

pobjedi nad Borusijom Dortmund, dok je trener gostiju Jirgen Klop kazao da je njegov tim olakšao posao rivalu.

"Zadovoljan sam rezultatom i pristupom tima. Utakmica nije bila laka, ali smo dobro počeli. Poslije toga smo usporili... Sada nas čeka utakmica u Dortmundu. Oni su opasni iz brzih kontranapada, ali je naša odbrana bila na nivou", rekao je Anćeloti.

Real je u srijedu uveče pobijedio Borusiju sa 3:0 u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona. Madridska ekipa je najtrofejnija u ovom takmičenju, pošto je devet puta bila prvak Evrope. Novinare je zanimalo da li tim može da osvoji 10. titulu.

"Svaki dan razmišljamo o tome, a još više kad igramo ovakve utakmice. Ovo takmičenje nas jako motiviše... Sanjamo o finalu, ali ima još tri utakmice do toga. Rezultat nagovještava izvjestan ishod u revanšu, ali moramo biti oprezni u Dortmundu", rekao je Anćeloti.

Klop je kazao da razumijem kako je njegov tim primio prvi gol, ali ne i druga dva.

"Praktično smo im asistirali kod dva gola. Prvi smo mogli da primimo, bila je to dobra akcija, ali smo im kod drugog i trećeg znatno olakšali. Nismo dobro branili, ostavljali smo im previše mjesta i nismo bili kompaktni kako volim. Ali, treba imati na umu da smo igrali protiv jednog od najboljih timova današnjice", rekao je Klop.

Trener je kazao da će tim u revanšu pokušati da pobjedi.

"Neću ništa da obećavam za revanš, ali želimo da igramo atraktivno i pobedimo ako je to moguće. Ako uspemo da pobijedimo, moraćemo da vidimo kojom razlikom. Ali, neću sada da kažemo da ćemo da ih 'oduvamo'", rekao je Klop.

Bonus video: