Siti nemilosrdan protiv Hadersfilda, Junajted pao u Brajtonu

Siti u prva dva kola upisao dva trijumfa uz gol-razliku 8:1
1 komentar(a)
Serhio Aguero Mančester siti, Foto: Reuters
Serhio Aguero Mančester siti, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.08.2018. 17:10h

Start Premijer lige podsjeća na prošlu sezonu kada je Mančester siti bez problema, igrajući spektakularan fudbal, rušio sve rivale na Ostrvu.

"Građani" su u prva dva kola upisali isto toliko pobjeda, a u prvom meču na svom terenu su pokazali svu moć protiv Hadersfilda - bilo je 6:1, uz het-trik Serhija Aguera.

Opet je Siti stvorio veliki broj šansi, a trijumf je obezbijedio u periodu od 25. do 35. minuta kada su Aguero (dva puta) i Gabrijel Žezus donijeli velikih 3:0.

"Terijeri" su imali reakciju u finišu (pogodak Slovenca Jona Stankovića), ali je u nastavku opet sve bilo u znaku tima Pepa Gvardiole.

Upisao se i David Silva iz slobodnog udarca, a onda je Aguero kompletirao 9. het-trik u Premijer ligi.

Samo Alan Širer (11) ima više utakmica u kojima je postizao tri ili više golova u istoriji ovog takmičenja...

Nije, međutim, Aguero bio posljednji strijelac na utakmici. Do kraja je mrežu svoje ekipe zatresao Terens Kongolo nakon akcije Liroja Sanea.

"Imamo bolji start nego prošle sezone. Zadovoljan sam igrom i rezultatom, jer smo ranije imali problema sa Hadersfildom. Ipak, sada smo igrali drugačije, znali smo kako da probijemo njihovu odbranu. Aguero? Želio sam da ga izvedem prije trećeg gola, ali ovako je ispalo još bolje. Zaslužio je ovacije, a ja lično ga nikada nisam vidio u ovako dobrom izdanju. Nisu bitni samo golove, već sve što radi na terenu za nas", rekao je Gvardiola.

Mančester junajted je udario u zid u Brajtonu - izgubio je rezultatom 3:2 i poništio pobjedu protiv Lestera na premijeri.

Četiri gola su viđena u prvom poluvremenu, od čega tri u mreži gostiju.

Marej i Dafi su u razmaku od 140 sekundi donijeli 2:0 domaćinu, Lukaku je smanjio, ali je odbrana "đavola" u ovom meču bila očajna. Tako je Gros iz penala u 44. donio novu prednost od plus dva Brajtonu.

Sve što je uradio Junajted bilo je da preko Pola Pogbe iz penala smanji rezultat.

Na šest bodova nakon dva kola je i Votford, koji je savladao Barnli na "Tarf Muru" sa 3:1 golovima Andrea Greja, Troja Dinija i Vila Hjuza.

Bonus video: