Nove sigurnosne mjere na stadionima u izgradnji za SP

Organizatori Svjetskog prvenstva u Bazilu saopštili su danas da će postaviti ograde na skelama na stadionu Korintijas arena, kako bi se povećala bezbijednost građevinskih radnika
0 komentar(a)
Ažurirano: 01.04.2014. 19:35h

Organizatori Svjetskog fudbalskog prvenstva u Bazilu saopštili su danas da će postaviti ograde na skelama na stadionu Korintijans arena, kako bi se povećala bezbijednost građevinskih radnika.

Lokalni organizatori Mundijala zaustavili su ranije danas izgradnju ovog stadiona zbog pogibije jednog radnika, a nadaju se da će nove mjere ubrzo dovesti do nastavka radova na izgradnji Korintijas arene.

Na ovom stadionu bi trebalo da bude održana prva utakmica Svjetskog prvenstva između Brazila i Hrvatske.

Građevinski radnik (23) poginuo je u subotu kada je, pokušavajući da instalira privremena sjedišta na stadionu Korintijas arena, pao sa osam metara visine.

To je osmi smrtni slučaj u nesrećama koje su se dogodile tokom radova na pripremi Svjetskog fudbalskog prvenstva u Brazilu, a treći na tom stadionu.

Radovi na tri od 12 stadiona u Brazilu još su u toku, iako je prvobitno rok za njihov završetak bio 31. decembar 2013. godine.

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) odredila je 30. april kao posljednji rok za izgradnju stadiona Korintijas arena.

Svjetsko prvenstvo održaće se od 12. juna do 13. jula u Brazilu.

Bonus video: