Real spremio osvetu Klopu, Čelzi u Gradu svjetlosti

Madriđani ne zaboravljaju prošlogodišnji potop protiv "milionera". Murinjo u Parizu krati probleme iz Premijer lige
0 komentar(a)
Ažurirano: 02.04.2014. 11:39h

Velikan kakav je Real ne može tako lako da zaboravi prošlogodišnju eliminaciju od Borusije i četiri gola Roberta Levandovskog u prvoj utakmici polufinala u Dortmundu.

Sada, skoro 12 mjeseci od tog duela u grotlu "Vestfalena" Madriđani imaju šansu da se osvete Njemcima i nastave san o 10. tituli prvaka Evrope koju čekaju odavno (od 2002. godine).

Ako je realnost da je Real favorit u ovom dvomeču i za plasman u narednu rundu, onda je teško prognozirati drugi večerašnji par koji čine Pari Sen Žermen i Čelzi...

Real je prošle sedmice doživio dva šamara u Primeri (porazi od Barselone i Sevilje), ali je djelimično vratio mir pobjedom nad Rajom.

"Ne brinite, atmosfera u ekipi je mnogo bolja nego što mislite", rekao je Karlo Anćeloti španskim medijima.

Ne zaboravite da smo jedna od dvije ekipe koja još nije izgubila u Ligi šampiona ove sezone, ali sve to ne mora da znači ništa pred meč sa Borusijom. Znamo šta se desilo prošle godine, mojim igračima je to motiv više", kazao je Italijan.

Od tog okršaja prošle godine se promijenilo dosta, a novost je svakako što u timu Borusije večeras neće biti Levandovskog koji odrađuje kartone.

I ne samo to, faliće i Kuba Blaščikovski, Ilkaj Gindogan, Marsel Šmelcer, Neven Subotić. Zato je jasno da Borusija ove sezone nema isti sjaj, iako Jirgen Klop drugačije gleda na stvari...

"Real je favorit, ali ne potcjenjujte nas. Odavno govorim da nismo najbolji tim na svijetu, ali da znam da smo dovoljno samouvjereni da možemo da pobjeđujemo i najbolje. Moramo da koristimo sve šanse koje nam se ukažu i onda možemo i da pobijedimo", istakao je trener "milionera".

A Pari Sen Žermen vjeruje da će ove sezone u četvrtfinalu imati više sreće nego prošle kada ga je eliminisala Barselona.

"Sada nam treba ekstra snaga, duel sa Čelzijem zahtijeva to. Uradili smo mnogo dobrih stvari ove sezone, ali moramo da se dokazujemo iz meča u meč", rekao je trener "svetaca" Loran Blan.

Ključ se krije u rukama Zlatana Ibrahimovića, majstora koji je ove sezone postigao 40 pogodaka na 42 meča u PSŽ-u i golgeterski ima najbolji sezonu u karijeri.

"Tim koji ima Ibrahimovića je uvijek favorit ", rekao je menadžer Čelzija Žoze Murinjo, dok njegov kolega Blan nije želio da diskutuje s Portugalcem:

"Neću davati spektakularne izjave, iako bi to neki htjeli. Ne trebaju mi naslovne strane", pojasnio je Francuz.

Galerija

Bonus video: