Klop: Borusija je autsajder protiv Reala, ali imamo šansu

"Sa našim budžetom i listom povrijeđenih igrača... Mi smo autsajderi u ovom duelu", kazao je trener Borusije Jirgen Klop
93 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 01.04.2014. 10:48h

Trener Borusije Dortmund Jirgen Klop rekao je da je njegova ekipa autsajder u sjutrašnjoj prvoj četvrtfinalnoj utakmici Lige šampiona protiv Real Madrida, ali da ima šanse za dobar rezultat koji će joj u revanšu omogućiti šansu za prolaz u polufinale.

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda sjutra od 20.45 u Madridu igraju protiv Reala prvu četvrtfinalu utakmicu Lige šampiona. To je repriza polufinala iz prošle sezone, kada je njemački tim prošao u finale ukupnim rezultatom 4:3.

U prvoj utakmici napadač Borusije Robert Levandovski postigao je četiri gola, ali sjutra neće biti u timu zbog suspenzije.

"Sa našim budžetom i listom povrijeđenih igrača... Mi smo autsajderi u ovom duelu. Međutim, uvijek sam govorio da nije potrebno da budete najbolji tim na svijetu, već da budete sposobni da pobijedite najbolje svjetske ekipe, a Borusija može da pobijedi najbolje", rekao je Klop za list Marka.

"Borusija ima šanse i možda možemo da ih uhvatimo. To je najvažnije", dodao je Klop.

Trener "milionera" rekao je da je njegova ekipa, uprkos nevjerovatnim problemima, na korak od postavljenih ciljeva sa početka sezone.

"Sezona je od početka bila teška. Suočili smo se sa nevjerovatnim izazovima i problemima sa povredama, bez presedana. Nikada nisam doživio ništa slično, ali blizu smo ostvarivanja ciljeva koji su postavljeni na početku sezone. Drugi smo u Bundes ligi, igramo u polufinalu Kupa i četvrtfinalu Lige šampiona", rekao je Klop.

"Igraćemo kao i uvijek. Pokušaćemo da nametnemo našu igru na Bernabeuu. Real je favorit, ali pokušaćemo da ostvarimo dobar rezultat koji će nam dati šansu u revanšu", dodao je on.

Od ranije je poznato da do kraja sezone neće igrati Neven Subotić i Jakub Blaščikovski, a sjutrašnji duel propustiće Marsel Šmelcer i Sven Bender.

Borusija u utakmicu ulazi poslije prvenstvene pobjede protiv Štutgarta od 3:2, a Real pobjedom od 5:0 protiv Rajo Valjekana.

Real ove sezone pokušava da osvojio 10. titulu prvaka Evrope, a predsjednik kluba Florentino Peres uložio je mnogo novca u prelaznom roku, kako bi taj cilj ostvario. Između ostalih, u klub je stigao Garet Bejl, za rekordan transfer od 100 miliona eura.

Real je posljednji put trijumfovao u Ligi šampiona 2002. godine, a posljednji put u tom takmičenju izgubio je prošle sezone od Borusije iz Dortmunda.

Trener Real Madrida Karlo Anćeloti rekao je da je zadovoljan što je njegova ekipa pobedom protiv Raja od 5:0, uspjela da prekine niz poraza u prvenstvu (od Barselone i Sevilje) i da očekuje dobru atmosferu sjutra na Santjago Bernabeuu.

"Bližimo se kraju sezone, u dobroj smo formi, psihički smo dobro reagovali na dva poraza i optimisti smo. Biće dobra atmosfera na stadionu. Svi sanjaju 10. titulu i znaju da možemo da je osvojimo ako budemo ujedinjeni", rekao je Anćeloti.

U ekipi Reala biće najbolji strijelac Kristijano Ronaldo, koji je ove sezone postigao 44 golova u svim takmičenjima. On je u sedam utakmica u Ligi šampiona ove sezone postigao 13 golova.

Galerija

Bonus video: