Blan želi efikasniju igru Pari Sen Žermena

"Moramo da budemo efikasniji. Imaćemo malo šansi, a one koje napravimo moramo da realizujemo. Znamo da moramo da budemo na višem nivou", rekao je Blan
0 komentar(a)
Blan, Foto: Beta/AP
Blan, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 01.04.2014. 10:05h

Trener Pari Sen Žermena Loran Blan rekao je da njegovi fudbaleri moraju da poprave efikasnost u sjutrašnjoj prvoj četvrtfinalnoj utakmici Lige šampiona protiv Čelzija.

Fudbaleri Pari Sen Žermena sjutra od 20.45 na Parku prinčeva igraju protiv Čelzija prvu četvrtfinalu utakmicu Lige šampiona.

"Moramo da budemo efikasniji. Imaćemo malo šansi, a one koje napravimo moramo da realizujemo. Znamo da moramo da budemo na višem nivou", rekao je Blan, prenijeli su francuski mediji.

Pari Sen Žermen je u seriji od osam pobjeda u svim takmičenjima, a u prošlom prvenstvenom kolu pobijedio je Nicu sa 1:0 i sedam kola prije kraja ima 13 bodova više od Monaka na drugom mjestu.

Igra pariskog tima zavisi od napadača Zlatana Ibrahimovića, koji je ove sezone u francuskom prvenstvu postigao 25 golova, dok je u Ligi šampiona do sada postigao 10 golova i on će sigurno biti u timu.

Nastup Tijaga Silve je neizvjestan, pošto je slomio jagodičnu kost prije 11 dana, a ako bude igrao nosiće zaštitnu masku.

Posljednji put Pari Sen Žermen i Čelzi igrali su na Parku prinčeva u sezoni 2004/2005 i londonski klub je pobijedio sa 3:0.

Trener Čelzija Žoze Murinjo je i tada predvodio klub, a u sjutrašnjoj utakmici želi dobru igru svog tima, nakon prvenstvenog poraza od Kristal Palasa od 0:1, zbog čega je Portugalac rekao da se Čelzi oprostio od titule.

Murinjo pokušava da postane prvi trener u istoriji koji je sa tri različita kluba osvojio Ligu šampiona. On je 2004. godine sa Portom osvojio to takmičenje, a 2010. sa Interom.

Odbrambeni igrač Čelzija Geri Kejhil rekao je da je ekipa razočarana zbog poraza od Kristal Palasa, koji je došao poslije autogola Džona Terija.

"Boli kada izgubite svaku utakmicu, a ovaj poraz posebno boli, pošto svi znamo koliko su nam ti bodovi bili značajni. Svi smo veoma razočarani, užasno smo se osjećali na kraju utakmice, ali moramo da nastavimo dalje... Moramo dobro da odgovorimo na taj poraz", rekao je Kejhil.

U ekipi Čelzija neće biti Nemanje Matića i Muhameda Salaha, pošto su ove sezone igrali za svoje klubove u prvom dijelu takmičenja, a nastup napadača Samjuela Etoa je neizvjestan zbog problema sa povredom tetive.

Bonus video: