Španski obračun i u Evropi

Barselona i Atletiko prvi meč igraju u Kataloniji, Bajern gostuje Mančester junajtedu
2 komentar(a)
Ažurirano: 01.04.2014. 12:06h

Prvoplasirani timovi u Primeri su rivalstvo prenijeli i na Evropu, Atletiko Madrid se samo nada da će u Ligi šampiona kod sudija imati drugačiji tretman protiv Barselone nego što je slučaj u domaćem šampionatu.

Atletiko se svakako ove sezone uspješno bori sa velikanima, i na terenu i van njega, a da umije da izađe na kraj s Barsom vidjelo se u sve tri utakmice ove sezone (dvije u Superkupu Španije i jedna u Primeri) - "blaugrana" je sa "vojskom" Dijega Simeonea remizirala sva tri puta.

Sve to, kao i utisak koji su u tim duelima ostavili "kolćonerosi", govori da imaju način da dođu do cilja, ali djelimičan odgovor će dati večerašnji okršaj u Kataloniji.

Mančester junajted dočekuje Bajern na krilima preokreta protiv Olimpijakosa, ali sve prednosti u ovom dvomeču pripisuju se aktuelnom šampionu.

Alveš: Samo se priča o Barsi i sudijama

Barsa i Atletiko se nikada u istoriji nisu sastajali u evropskim takmičenjima, a Danijel Alveš je u najavi prve utakmice uglavnom pričao o suđenju, koje je tema broj jedan u španskoj javnosti zbog navodne pomoći Barseloni.

"Konstantno se priča o tome da je došao Barsin kraj, ali to nije realno. Kada pobjeđujemo jedino se pominje suđenje, a kada izgubimo onda je to zato što je došao kraj ciklusa. Prava istina je da imamo još mnogo toga da pokažemo. Čeka nas težak posao protiv Atletika, jer smo dva različita tima, nudimo drugačije vrste spektakla. Treba nam dobar rezultat u prvom meču, onda bi nam šanse u revanšu bile veće", rekao je Alveš.

Trener Herardo Martino pod dobrim rezultatom podrazumijeva samo pobjedu.

"Prva stvar koju moramo da uradimo je da trijumfujemo. Druga je da to uradimo bez primljenog gola. Ako ispunimo sve to, onda u Madridu možemo da igramo bez pritiska", jasan je Martino, koji je pohvalio protivnika:

"Velika stvar je kada jedna ekipa može da igra konstantno dobro cijele sezone. Atletiko baš to radi. U igri je u dva jaka takmičenja, samopouzdanje mu je jača strana i to dovoljno govori protiv koga igramo", istakao je Argentinac.

Ćolo želi da igrači uživaju

Atletiko, koji je posljednji put četvrtfinale Lige šampiona igrao prije tačno 17 godina (kada ga je eliminisao Ajaks), sanja velike stvari ove sezone, jer ga samo sedam koraka dijeli od titule prvaka Španije.

Sve što se uradi u Evropi je bonus za Simeonea, ali nakon što je eliminisan jedan od velikana (Milan), apetiti na crveno-bijeloj strani Madrida su porasli.

"Uživamo u ovakvoj situaciji, vidi se to iz dana u dan, iz minuta u minut, od treninga do treninga, pa i na utakmicama. Sada znam da ni u jednom meču nećemo podbaciti, jer igramo srcem. Jedino možemo da izgubimo ako je protivnik zaista bolji od nas", kaže Simeone.

Ćolo se u intervjuu engleskim medijima prisjetio kakav mu je bio prvi dan na poslu kada je postao trener Atletika.

"Okupio sam igrače u svlačionici i rekao im da su sjajni, ali da moraju da vjeruju u sve što rade i da se malo više potrude. Kazao sam im i da poznajem Atletikovu publiku i da će, ako zasluže, igračima skandirati, ali i da znaju da ih uvrijede ako nisu dobri i ako ne daju maksimum. Zato što ta publika zna šta je fudbal", kazao je temperamentni Simeone.

Problem za Simeonea može da predstavlja povreda na sinoćnjem treningu Dijega Koste, koji je već nakon 10 minuta napustio teren.

Galerija

Bonus video: