Grof nakon pobjede u Kazanju: Imali smo sreće

Po sistemu remi kući, pobjeda na strani, Grof je tri boda uzeo na gostovanju Rubinu (2:1)
50 pregleda 0 komentar(a)
Miodrag Božović Grof, Foto: Sports.ru
Miodrag Božović Grof, Foto: Sports.ru
Ažurirano: 30.03.2014. 18:58h

Rostov crnogorskog trenera Miodraga-Grofa Božovića nastavio je niz bez poraza u ruskoj Premijer ligi.

Po sistemu remi kući, pobjeda na strani, Grof je tri boda uzeo na gostovanju Rubinu i nakon 23. kola učvrstio se na osmoj poziciji.

Rubin je poveo već u 3. minutu golom 19-godišnjeg napadača iz Irana Serdara Azmuna, za kojeg je Arsenal poslao ponudu od dva miliona funti.

Ipak, Rostov je golovima Timofeja Kalačova u 32, i Žana Ananidzea u 44. minutu preokrenuo rezultat, a u nastavku je uspio da odbije žestoku ofanzivu domaćina zahvaljujući sjajnim odbranama kapitena Stipea Pletikose.

"Imali smo sreće, i to puno. Jer, Rubin se nakon brzog vođstva povukao i prepustio nam igru, što smo iskoristili. Uspješno smo u prvom dijelu zaustavljali njiihov kontranapad. U nastavku smo uz dosta sreće uspjeli da se odbranimo", naglasio je Božović.

A uz dobre igre u prvenstvu, Rostov je i polufinalista Kupa Rusije, u kojem će igrati sa šestoplasiranom drugoligaškom ekipom, Luć Energijom.

Potpredsjendik Rostova Aleksandar Šikunov je naglasio da je siguran da će Božović ostati u Rostovu do kraja trogodišnjeg ugovora, a to je do ljeta 2015. godine.

Bonus video: