Pogledajte Masatov gol za Sutjesku sa 60 metara!

On je do šestog prvenstvenog gola ove sezone došao lob udarcem sa više od 60 metara i savladao istrčalog golmana Mladosti Miloša Dragojevića
91 pregleda 46 komentar(a)
Ažurirano: 30.03.2014. 16:08h

U posljednjem meču 24. kola T-Com 1. CFL fudbaleri Sutjeske savladali su Mladost minimalnim rezultatom (1:0), i trećom uzastopnom pobjedom sačuvali značajnu razliku od plus pet u odnosu na drugoplasirani Lovćen, koji je isčekivao kiks aktuelnog šampiona.

A da se iznenađenje ne dogodi pobrinuo se Fukui Masato, tri minuta prije kraja meča, kada je sa svoje polovine savladao Dragojevića, pogotkom kakav do sada nije viđen na crnogorskim terenima.

Nestvaran gol zbog kojeg je Japanac završio meč na rukama navijača, bacio je u drugi plan lošu fudbalsku predstavu kraj Bistrice, a posebno prvo poluvrijeme kada su akteri djelovali neorganizovano, nepovezano, smušeno...

Domaćin je od samog starta pokušavao dugim loptama. Takav pristup bio je pogrešan, jer bez prave kreacije i mašte na sredini terena, gost je lako izlazio na kraj sa bezidejnom igrom.

Prvu priliku imao je gost u 20. minutu, kada je Mugoša iz slobodnog udarca uputio šut pravo u ruke Janjuševića. U 33. minutu korner za Mladost izveo je Vukčević, a Lagatorov šut završio je pored gola.

Sedam minuta prije odlaska na odmor Sutjeska je stvorila prvu priliku. Nakon duplog pasa Jovovića i Vujovića, ovaj drugi je šutirao preko gola.

"Tražio sam od igrača na poluvremenu da budu uporni i da odigraju što mirnije. Mladost je pružila dobru partiju, zbog čega sam još zadovoljniji rezultatom. Jednostavno, ovo su tri velika boda za nas. Imamo pobjedničku ekipu, bitno je da smo uporni i da vjerujemo u uspjeh do kraja. Nema lakih utakmica, svi mečevi su stresni, sve ekipe imaju podjednak kvalitet. Ko bi rekao da je Mladost u zoni baraža, ili Mogren. Obećavamo borbu do samog kraja, niko neće upisivati ni titule, ni polutitule dok sam ja ovdje", rekao je Dragan Radojičić, trener Sutjeske, koji je pohvalio i najbližeg pratioca.

"Lovćen je ekipa koja igra odlično, možda u ovom trenutku i najbolje. Sigurno da su nam Cetinjani najopasniji rival, ali ne treba zaboraviti ni ostale".

Tek što se krenulo sa centra u nastavku Radonjić je uputio udarac ka Dragojeviću i izborio korner.

U 60. minutu iskosa sa lijeve strane Radonjić je uputio centaršut za Vujovića, koji je tukao iznad gola.

Od 61. minuta Radojičić je počeo da miješa karte, Pejović je zamijenio Nikolića, a vrlo brzo i Poček Stefanovića.

Sa druge strane Mladost je u 63. minutu imala dobru priliku preko Burzanovića, čiji šut izblokiran.

U posljednjih 10 minuta domaći sastav konstantno je vršio pritisak na gol rivala, da bi u 87. minutu stigao gol kakav kraj Bistrice niko nikada nije postigao.

Masato je nakon ne baš sjajno izbijene lopte golmana Dragojevića pogodio mrežu parabolom sa oko 60 metara!

"Da bi se osvojili bodovi u Nikšiću morate biti još agresivniji i bliži protivniku. Što se tiče trkačkog dijela mislim da smo popravili stanje za nekoliko procenata. Čestitam domaćinu, koji je izgarao do kraja. Na kraju ga je pogledala sreća, naravno uz lucidni potez Masata", rekao je Radovan Kavaja, trener Mladosti.

Sutjeska – Mladost 1:0

Nikšić – Stadion kraj Bistrice. Gledalaca 800. Sudija: Miloš

Bošković (Podgorica). Jovica Tatar, Dejan Pajović (Podgorica). Strijelac: Masato u 87. minutu za Sutjesku. Žuti kartoni: Nikolić, Stefanović, Đurović (Sutjeska).

Sutjeska: Janjušević - Bečelić 6,5, Ognjanović 6,5, Đurović 6,5, Stijepović 6,5 Stefanović 6,5 Nikolić 6,5 ( Pejović ), Jovović 6,5, (Karadžić), Vujović 6,5, Radonjić 6,5, Masato 8.

Mladost: Dragojević 5, Lakić 5,5 (Omega), Lagator 5,5, Zečević 5,5, Kolev 6, Vukčević 5,5, Mugoša 5,5, Savićević 6 (Pavićević), Burzanović 6 (Kalač), Radulović 6, Mirković 5,5.

Bonus video: