Venger preuzima Francusku, mijenja ga Vieira?

Problem je što je Vieira ugovorom vezan za „građane“ (vodi rezervni tim) i moraće da dobije njihovu dozvolu kako bi se preselio na „Emirate“
3 komentar(a)
Venger, Foto: Beta/AP
Venger, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 30.03.2014. 08:47h

Arsen Venger na ljeto napušta Arsenal i postaće selektor „trikolora“, objavio je „Miror“.

Čelnici Fudbalske federacije Francuske žele da ih upravo on predvodi na Evropskom prvenstvu, čiji će domaćini biti 2016. godine.

Venger bi, prema toj informaciji, odmah nakon završetka planetarnog šampionata u Brazilu naslijedio Didijea Dešampa i krenuo u stvaranje tima sa kojim bi pokušao da se domogne trofeja.

Klupa Francuske je oduvijek bila želja Vengera i na tu kartu igraju čelnici saveza.

U prilog tome ide i podatak da njemu u junu ističe ugovor sa Arsenalom, pa ne bi bilo prepreka da preuzme nacionalni tim.

Ukoliko dođe do realizacije ove ideje od strane francuske kuće fudbala, Vegera bi u Londonu mogao da naslijedi njegov nekadašnji đak Patrik Vieria, trener rezervnog tima Mančester sitija.

Za Vieiru kažu da je jedan od najtalentovanijih mladih trenera u Evropi i da je pred njim sjajna karijera.

Problem je što je Vieira ugovorom vezan za „građane“ i moraće da dobije njihovu dozvolu kako bi se preselio na „Emirate“.

Za Vieiru se raspituje i Erik Tohir, vlasnik Intera.

Ako Vieira ne dobije dozvolu Mančester sitija, ljudi iz Arsenala su spremili rezervnu varijantu, a u pitanju je Roberto Manćini, sadašnji trener Galatasaraja i bivši menadžer kluba sa "Itihada“.

Bonus video: