Muhović srušio Mornar i lansirao Petrovac u evrozonu

"Ova pobjeda stigla je nakon dugo vremena bez trijumfa na domaćem terenu i utoliko je važnija. Nastavljamo san o Evropi", rekao je pomoćni trener Petrovca Rudolf Marčić
0 komentar(a)
Petrovac, Foto: Savo Prelević
Petrovac, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 30.03.2014. 08:02h

Fudbaleri Petrovca zaposjeli su treće mjesto na tabeli i stigli do evrozone nakon prve pobjede na domaćem terenu u drugom dijelu sezone.

Pod Malim brdom pao je Mornar, koji je prije sedam dana na istom stadionu izvukao 0:0.

Do drugog uzastopnog trijumfa izabranici Milorada Malovrazića stigli su nakon greške protivničke odbrane koju je skupo naplatio Muhović.

Barane nije krasila prepoznatljiva proljećna igra, ali su gosti i pored toga imali zrele prilike da konačan ishod bude drugačiji.

"Igralo se otvoreno i borbeno, u takvom meču uspjeli smo da trijumfujemo protiv dobre ekipe, koja nas je namučila i prije sedam dana. Ova pobjeda stigla je nakon dugo vremena bez trijumfa na domaćem terenu i utoliko je važnija. Nastavljamo san o Evropi", rekao je pomoćni trener Petrovca Rudolf Marčić.

Od starta su krenula uzbuđenja. Vučinić se nije dobro snašao u 5. minutu, a svega sedam minuta kasnije Marković je mogao da nastavi golgeterski niz iz Golubovaca, kada je postigao dva gola, ali nije pogodio okvir sa nekoliko metara.

Najozbiljniju priliku da stignu do prednosti gosti nisu iskoristili sredinom prvog poluvremena, kada je štoper Petrović propustio da odbijenu loptu ubaci u gol (prethodno je Popović odbranio Vučiniću).

Domaćin se revanširao deset minuta kasnije nakon najljepše akcije na utakmici. Jovović je prošao po lijevoj strani, proigrao Muhovića, uslijedio je povratni pas glavom, a na drugoj stativi sa sedam metara Jablan nije uhvatio volej. Prvi dio je zaključen sa novom prilikom za Barane (Memedović).

I u nastavku se igralo otvoreno. Barani su promašili prvi priliku (Dubljević), što im se brzo vratilo kao bumerang. Centaršut Jablana i smušenost odbrane Mornara golom je “potpisao” Muhović za velika tri boda.

"Žao mi je što nekoliko izglednih prilika nismo pretvorili u golove. Rival je, s druge strane, iskoristio grešku naše odbrane i stigao do pobjede", istakao je trener Mornara Obren Sarić.

Petrovac - Mornar 1:0 (0:0)

Petrovac - Stadion pod Malim brdom. Gledalaca: 200. Sudija: Aleksandar Marković (Cetinje). Pomoćnici: Milutin Đukić (Cetinje), Dragan Vujović (Cetinje). Strijelac: Muhović u 60. minutu.

Petrovac: Popović, Jovović, Grbović, Jablan (Zec), Marković, Čelebić, Šofranac, Martinović, Ivanović, Lakić, Muhović (Kacić).

Mornar: Lakićević, Dubljević, Arsenijević, Petrović, Radulović, Vujačić, Tomić (Vukmarković), Kajević, Memedović, Mandić (Divanović), Vučinić (Mijušković).

Bonus video: