Cetinjani prenoćili na minus dva

Bio je to, ujedno, sedmi uzastopni meč Cetinjana bez poraza, još jedna potvrda sjajne forme u nastavku šampionata...
1 komentar(a)
Lovćen-Budućnost, Foto: Vijesti
Lovćen-Budućnost, Foto: Vijesti
Ažurirano: 30.03.2014. 07:14h

Lovćen se ne zaustavlja - izabranici Mojaša Radonjića savladali su Grbalj sa 3:2 i četvrtom uzastopnom pobjedom napravili dodatni pritisak na lidera, ekipu Sutjeske, koja sa dva boda prednosti danas igra svoj meč protiv Mladosti.

Bio je to, ujedno, sedmi uzastopni meč Cetinjana bez poraza, još jedna potvrda sjajne forme u nastavku šampionata...

"Bila je ovo nevjerovatno teška utakmica. Protivnik je preskakao igru, igrao je dugim loptama, svoju šansu tražio je iz prekida, pa nijesmo uspjeli da uspostavimo pas igru, iako smo imali daleko više šansi od Grblja. Ali poslije ovako teške serije, u kojoj smo ostvarili toliko dobrih rezultata, moram da budem zadovoljan", prokomentarisao je trener Lovćena Radonjić, koji je isključen u 90. minutu zbog prigovora sudiji.

"Nikada ne komentarišem suđenje, ali sudije nekad dijele žute kartone kao čokolade".

Domaćin je bio stalno u vođstvu, ali su se Grbljani dva puta vraćali u igru i Cetinjanima disali za vratom sve do kraja meča.

Gosti su, inače, prvi zatresli mrežu, ali je gol Ašćerića u 21. minutu poništen zbof ofsajda.

Lovćen je poveo u 35. minutu, kada je Draško Božović centrirao sa lijeve strane a Janko Simović sa nekoliko metara postigao svoj drugi gol u dresu cetinjskog tima.

Vođstvo je pokrenulo domaćina, koji je u 39. minutu imao još jednu šansu (Radović), a u posljednjim trenucima prvog dijela stigao do drugog gola. Radović i Ueda učestvovali su u akciji koju je golom krunisao Luka Merdović.

Mislilo se da je sve gotovo, ali se gosti nisu predavali. Neizvjesnost je vratio Nikola Bogdanović, koji je u 62. minutu glavom smanjio na 2:1.

Krenuli su Grbljani svim silama da izjednače, a Lovćen je sačekao kontranapad - u 71. minutu, Srđa Kosović je pogodio za 3:1.

Ni tu nije bio kraj, jer je samo tri minuta kasnije napadač Grblja Ašćerić pogodio mrežu Cetinjana za 3:2 i neizvjestan finiš.

Osim male nervoze, koja je pruzrokovala isključenje Radonjića, do kraja meča nije bilo previše uzmuđenja a domaćin je bez problema sačuvao prednost.

Zamjerke na račun suđenja imao je i trener Grblja Aleksandar Nedović.

"Mislim da smo oštećeni makar za poništen gol koji je po mom mišljenju bio regularan. Da smo poveli tada 1:0, utakmica bi sigurno otišla u drugom pravcu", kazao je Nedović.

Lovćen - Grbalj 3:2 (2:0)

Cetinje - Stadion: “Obilića poljana”. Gledalaca: 1.000. Sudija: Milovan Milačić (Podgorica). Pomoćnici: Danijel Dević (Bar), Vladan Todorović (Nikšić). Strijelci: Simović 35, Merdović 45, Kosović 72 - N. Bogdanović 63, Ašćerić 75.

Lovćen: Perović, Radunović, Martinović, Tatar, Simović, Radović (N. Draganić), Merdović, Hiro (Vujanović), Brnović, Kosović, Božović (M. Draganić).

Grbalj: Radulović, Obradović, N. Bogdanović, I. Bogdanović, Janković, Carević, Pepić (Handa), Milojko, Ahčin (Međedović), Glavan, Ašćerić.

Bonus video: