Otkaz Milojeviću: Doveli mu 15 igrača, pa ga smijenili nakon šest kola

Umjesto Gorana Milojevića, kormilo Mladosti povjereno nekadašnjem treneru Lovćena Radovanu Kavaji
130 pregleda 3 komentar(a)
Goran Milojević, Foto: Zoran Đurić
Goran Milojević, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 28.03.2014. 17:23h

Tako to ide u crnogororskom fudbalu - dovedeš treneru 15 novih igrača na polusezoni, a onda ga smijeniš nakon samo šest kola nastavka jer nije dobro uigrao tim!

Goran Milojević otpušten je danas sa kormila Mladosti, jer rezultati tima u drugoj polusezoni (dvije pobjede, dva remija i dva poraza) nisu zadovoljili apetite čelika kluba sa Starog aerodroma.

Nekadašnji fudbaler Zvezde, Partizana, Viljareala, Selte i Majorke doveden je u finišu prvog dijela sezone umjesto Nikole Rakojevića, trenera kome ni nestvarni rezultati u Evropi nisu pomogli da sačuva posao - nakon mečeva sa Seviljom, platio je zbog poraza od Mornara, Čelika, Petrovca...

Milojević je sačekala slična priča - na polusezoni mu je komplet promijenjen tim, a rezultati su se tražili odmah. Teško da bi Žoze Murinjo, koji svake sedmice priča o "dvogodišnjim i četvorogodišnjim projektima", stigao da posloži tim za tako kratak period.

Umjesto Milojevića Mladost je angažovala nekadašnjeg trenera Lovćena Radovana Kavaju. On će biti čak treći trener Mladosti u ovoj sezoni, čime "crveni đavoli" polako kreću stopama starijeg brata, ekipe Budućnosti, koja u posljednjih osam godina "troši" u prosjeku dva trenera po sezoni.

"Ljudi u Mladosti su odlučili da treba nešto mijenjati, a ja sam srećan i zadovoljan što su vidjeli rješenje u meni. Sudbina trenera je takva da se iz nedjelje u nedjelju ne zna šta će se desiti i uvijek će postojati određeni rizik. Čeka nas borba za opstanak, takođe i polufinale Kupa, što nam je prioritet. Ima potencijala u igračkom kadru i nadam se da ćemo ispuniti ciljeve", kazao je Radovan Kavaja.

Mladost je nakon 23 kola na 10. mjestu, u zoni baraža, a devetoplasirana Zeta bježi četiri boda.

Bonus video: