Navijači Hajduka iz Splita pušteni iz beogradskog zatvora i protjerani iz Srbije

85 pregleda 0 komentar(a)
Hajduk Split, Foto: Hajduk.hr
Hajduk Split, Foto: Hajduk.hr
Ažurirano: 18.08.2018. 16:09h

Grupa od 13 navijača fudbalskog kluba Hajduk iz Splita, koja je osuđena u Beogradu zbog nasilničkog ponašanja, puštena je danas iz zatvora i protjerana iz Srbije.

Navijači Hajduka odslužili su kaznu od 15 dana zatvora zbog nasilničkog ponašanja i kršenja javnog reda na benzinskoj pumpi u Vrčinu, na proputovanju u Bugarsku gdje su išli na utakmicu Hajduka i Slavije u Sofiji.

Kako je prenijela Hina, poslije izlaska iz zatvora navijači su deportovani u Hrvatsku jer ih je prekršajni sud osudio i na protjerivanje iz Srbije na godinu dana.

Ostalih 13 uhapšenih beogradsko pravosuđe teretilo je po kaznenom zakonu, ali su se oni nagodili, priznali krivicu za krađu i dobili uslovnu kaznu od šest mjeseci zatvora, uz protjerivanje iz Srbije na dvije godine.

Incident se dogodio početkom avgusta kada se 400 navijača Hajduka zaustavilo na benzinskoj pumpi. Oni su krali robu i ispisivali navijačke grafite i ustaške simbole.

Tada niko nije priveden, a navijači su nastavili preko Niša do Sofije, gdje su išli na revanš utakmicu drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Po povratku u Srbiju policija ih je presrela i privela je 32 navijača. Petoricu su pustili odmah, a tokom postupka još jednog maloljetnog navijača.

Bonus video: