Roma će povući broj 10 kada Toti završi karijeru

Toti ima 37 godina i cijelu karijeru proveo je u Romi, u kojoj je za 22 sezone odigrao 700 utakmica u svim takmičenjima.
3 komentar(a)
Ažurirano: 28.03.2014. 14:23h

Predsjednik Rome Džejms Palota rekao je danas da će taj fudbalski klub sigurno povući dres sa brojem 10, kada se penzioniše kapiten ekipe Frančesko Toti.

"Bilo bi odlično kada bi mogli da se ponovo pojave fudbaleri poput Totija, Danijelea De Rosija ili Alesandra Florencija. U Bostonu imamo Lerija Birda, Pola Pirsa i bilo je veoma teško odlučiti se na njegovu prodaju, ali to je bilo dobro za tim", rekao je Palota italijanskim medijima.

Toti ima 37 godina i cijelu karijeru proveo je u Romi, u kojoj je za 22 sezone odigrao 700 utakmica u svim takmičenjima.

"Volio bih da imam igrače koji su po 10-15 godina u ekipi. Kada Toti bude prestao da igra povući ćemo dres sa brojem 10, u to nema sumnje. Njegov oproštaj neće trajati jedan sat, već najmanje mjesec dana", naveo je Palota.

Palota je nedavno predstavio projekat novog stadiona Rome, koji će imati 52 hiljade mjesta.

"Izgradnja našeg stadiona je od suštinske važnosti za razvoj italijanskog fudbala. Juventus je bio prvi koji je to uradio i sada ima odličan stadion. Nadam se da će naš projekat pratiti i drugi", kazao je predsjednik Rome.

Palota je na ljeto 2012. preuzeo Romu, a ujedno je i suvlasnik američke košarkaške NBA ekipe Boston Seltiks.

Bonus video: