Kejn skinuo "prokletstvo", Mitrović ležeći postigao gol, Kenedi promašio penal u sudijskoj nadoknadi

Lester je savladao Vulverhempton 2:0, a prvi gol za "Lisice" djelo je igrača gostiju Meta Doertija koji je u 29. minutu na efektan način poslao loptu u sopstvenu mrežu. Mladi Džejms Medison potvrdio je trijumf Lestera
124 pregleda 0 komentar(a)
Hari Kejn, Foto: Reuters
Hari Kejn, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.08.2018. 16:37h

Fudbaleri Totenhema pobijedili su kao domaćini Fulam sa 3:1 u meču drugog kola Premijer lige Engleske.

Totenhem je poveo u finišu prvog poluvremena meča na Vembliju, kada je Lukas Moura postigao pogodak, preciznim šutem sa ivice šesnaesterca.

U 52. minutu, srpski reprezentativac Aleksandar Mitrović donosi veliku radost gostima, nakon dodavanja Sesenjona je iz ležećeg položaja glavom savladao golmana Totenhema, Uga Ljorisa.

Rezultat 1:1 stajao je na semaforu do 74. minuta kada je Kijeran Tripije prelijepim šutem iz slobodnog udarca donio novu prednost "Sparsima", a samo tri minuta kasnije, Hari Kejn konačno uspijeva da razbije svojevrsno "prokletstvo", postigavši svoj prvi pogodak na mečevima Premijer lige u avgustu mjesecu. Njegov post trajao je čak 15 utakmica.

Lester je savladao Vulverhempton 2:0, a prvi gol za "Lisice" djelo je igrača gostiju Meta Doertija koji je u 29. minutu na efektan način poslao loptu u sopstvenu mrežu. Mladi Džejms Medison potvrdio je trijumf Lestera.

Austrijski reprezentativac Marko Arnautović je bio precizan sa 11 metara za vođstvo Vest Hema protiv Bornmuta, da bi u nastavku uslijedio preokret gostiju. Kalum Vilson je u 60. minutu nadmudrio kompletnu odbranu "Čekićara", a Stiv Kuk je šest minuta kasnije poslije kornera pogodio za konačnih 1:2.

Everton je bio bolji od Sautemptona 2:1, Teo Volkot u 15. i sjajni Brazilac Rišarlison u 31. minutu pogurali su "Karamele" ka trijumfu, a jedino što su "Sveci" uspjeli je da postignu utješni gol - uradio je to Deni Ings u 54. minutu.

Fudbaleri Kardifa i Njukasla odigrali su bez golova - 0:0 u prvom meču drugog kola Premijer lige.

Meč je obilježila dramatična završnica. Igrao se 5. minut sudijske nadoknade kada je igrač Njukasla, Japanac Jošinori Muto prošao po lijevoj strani i centrirao. Kapiten i defanzivac Kardifa Šon Morison uklizao je u pokušaju da zaustavi centaršut, ali ga je lopta pogodila u ruku i sudija je dosudio jedanaesterac za Njukasl.

Međutim, Brazilac Kenedi je veoma loše izveo jedanaesterac koji je golman Kardifa, Nil Eteridž odbranio, pa je meč završen najnepopularnijim rezultatom.

U prvom poluvremenu, takođe Kenedi je bio akter situacije u kojoj je nesportski postupio - bio je fauliran nakon jednog duela, ali je potom šutnuo protivničkog igrača Kamarasu, ali ga sudija Kreg Poson nije kaznio.

Kenedi isto tako u prvom poluvremenu nije uspio da kompletira nijedan pas. To se desilo prvi put u istoriji Premijer lige još od 2010. godine kada je to uradio hrvatski fudbaler Nikola Kalinić u dresu Blekburn Roversa protiv Birmingema.

Njukasl je imao dvije najbolje šanse na meču, ali je golman domaćih Eteridž oba puta bio siguran.

U 66. minutu, popularne "svrake" su ostale sa igračem manje na terenu, pošto je Ajzak Hejden veoma grubo i sa podignutom nogom uklizao i oborio vezistu Velšana Džoša Marfija.

Bio je ovo prvi bod u sezoni za obje ekipe - u prvom kolu Njukasl je izgubio od Totenhema 2:1, dok je na otvaranju sezone od Kardifa sa 2:0 bolji bio Bornmut.

Od 18 časova i 30 minuta igraju Čelsi i Arsenal u derbiju dana.

Bonus video: