Nenad Vukčević podnio ostavku

Budućnost sada traži 15. trenera u posljednjih sedam i po godina. Vrteška se nastavlja...
117 pregleda 7 komentar(a)
Nenad Vukčević, Foto: Vijesti
Nenad Vukčević, Foto: Vijesti
Ažurirano: 27.03.2014. 18:57h

Ni sezona za podmlađenim timom, bez rezultatskih imperativa, nije mogla da prođe bez potresa - trener Budućnosti Nenad Vukčević podnio je danas ostavku i Podgoračani će od sjutra tražiti novog trenera.

Ko god da dođe, biće to 15. trener "plavih" u posljednjih sedam i po godina!

Vukčević odlazi nakon poraza od Rudara u Pljevljima i ističe da je to bio moralan čin i isključivo njegova odluka.

"Postupio sam onako kako sam se osjećao, jer smo u drugoj polusezoni od mogućih 18 osvojili svega devet bodova, doživjeli smo tri poraza. Igra po sistemu toplo-hladno me nikako nije zadovoljila, ja sam želio više i bolje, možda sam bio i preambiciozan", kaže Vukčević.

Navodi i da nije imamo nikakav pritisak od strane čelnika kluba.

"Nisam ovu odluku donio preko noći, ona se "kuvala" još od poraza od Lovćena na Cetinju. Želio sam da igru iz prvog dijela sezone, koja je bila više defanzivna, sa oslanjanjem na kontranapade, nadogradim napadačkim fudbalom. Možda je to bilo i preveliko breme za mladu ekipu. U svakom slučaju, rezultati koje smo postigli me nisu zadovoljili, možda neko misli drugačije, ali ja sam od početka sezone želio plasman u Evropu, iako nije bilo nikakih pritisaka čelnika kluba", kaže Vukčević.

Budućnost je nakon 23 kola u CFL-u na četvrtom mjestu, sa 11 bodova manje od vodeće Sutjeske, šest od drugoplasiranog Lovćena i jednim od trećeplasiranog Čelika.

"Zahvalio bih se saradnicima, prije svega drugovima iz stručnog štaba na profesionalnom odnosu. Takođe, igračima, mom nasljedniku i upravi kluba želim puno sreće u nastavku sezone", kaže Vukčević.

Novoformirana uprava Budućnosti, predvođena Bojanom Šarkićem i legendom kluba Nikolom Jovanović, zacrtala je prije početka sezone podmlađivanje tima kao jedini cilj, bez rezultatskih stega, a stručnom štabu, na čelu sa Vukčevićem, dala punu podršku.

Budućnost u subotu igra sa Zetom, a tim će vjerovatno voditi Vukčevićev prvi pomoćnik Goran Perišić.

Jovanović: Takvu podršku nije imao nijedan trener Budućnosti u posljednjih 15 godina

Član uprave Budućnosti Nikola Jovanović ističe da su čelnici kluba zatečeni odlaskom Vukčevića, kojeg su dugo ubjeđivali da promijeni odluku...

"Ne samo da smo zatečeni, nego nam ni na kraj pameti nije bilo da ćemo morati da tražimo novog trenera. Vukčević je imao podršku kakvu nijedan trener Budućnosti u nije imao u posljednjih 15 godina. Nije imao pritisak od strane kluba, ni od medija, ni od navijača, naprotiv, imao je povjerenje kakvo jedan trener može samo da poželi. Vukčević odlazi isključivo na njegovo insistiranje", kazao je Jovanović.

Bonus video: