OFK Titograd je sam na vrhu, Sutjeska slavila u Pljevljima, prvi trijumf Petrovca

Treći uzastopni trijumf podgoričke ekipe, šampion bolji od Rudara, remi bez golova u Danilovgradu
0 komentar(a)
OFK Titograd, Foto: Filip Roganović
OFK Titograd, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 18.08.2018. 19:36h

Treći uzastopni trijumf je učinio da OFK Titograd prenoći sam na vrhu Telekom Prve crnogorske lige.

Tim Igora Pamića je savladao Zetu rezultatom 2:1 i s liderske pozicije čeka sjutrašnji derbi između Budućnosti i Lovćena.

Na Starom aerodromu je loše počelo za domaćina, jer je Zeta u 16. preko Nikole Krstovića stigla do prednosti i najavila da je možda vrijeme za prvu pobjedu u sezoni.

Gosti su u prvom poluvremenu pored pogotka imali još nekoliko ozbiljnih šansi, ali je izjednačenje stiglo u 34. minutu kada je iz slobodnog udarca pogodio Zvonko Pamić, sin trenera koji je nedavno stigao u redove Podgoričana.

Sve je nagovještavalo još veću borbu u nastavku, ali su drugih 45 minuta donijeli sve samo ne dobar fudbal.

I kada je sve mirisalo na remi uslijedio gol Mirka Raičevića - iskusni vezista, koji je meč počeo na klupi, pogodio je u 82. sa ivice kaznenog prostora i potpisao treću pobjedu zaredom svoje ekipe.

Zeta nije imala odgovor do kraja, pa je morala da se pomiri s drugim porazom u četiri dana, nakon što je u srijedu kod kuće izgubila od Iskre (3:1).

Golubovčani, dakle, i dalje čekaju na prvi trijumf i imaju skor od po dva remija i poraza.

A Sutjeska je osvojila Pljevlja - bilo je 2:1 nakon preokreta, a tri boda aktuelnom šampionu je donio Marko Vučić iz slobodnog udarca u 62. minutu.

U 17. minutu Edvin Kuč je iskoristio penal i doveo Pljevljake u vođstvo nakon što je Vladimir Bubanja neoprezno faulirao Radomira Đalovićam, a do poluvremena je poravnao Luka Merdović.

Tako se mreža Pljevljaka tresla prvi put ove sezone, a rezultat je mogao da bude i drugačiji da je Brazilac Patrik kod rezultata 1:1 majstorskim udarcem umjesto prečke pogodio mrežu Sutjeske.

Golova nije bilo u okršaju Iskre i Grblja u Danilovgradu, a prvi trijumf je upisao Petrovac, koji je golom Jamamota savladao Mornar.

REZULTATI 4. KOLA:

RUDAR - SUTJESKA 1:2 (1:1)

Edvin Kuč (penal) 17 - Luka Merdović 25, Marko Vučić 62.

ISKRA - GRBALJ 0:0

OFK TITOGRAD - ZETA 2:1 (1:1)

Zvonko Pamić 34, Mirko Raičević 82 - Nikola Krstović 16.

PETROVAC - MORNAR 1:0 (0:0)

Jamamoto 55.

NEDJELJA:

BUDUĆNOST - LOVĆEN 19.00.

TABELA

Bonus video: