Da je Rudaru da stalno igra protiv Budućnosti...

Da Rudar, kao što reče jedan navijač, malo češće igra protiv Budućnosti, borio bi se za titulu
2 komentar(a)
Ažurirano: 27.03.2014. 10:34h

Da Rudar, kao što reče jedan navijač, malo češće igra protiv Budućnosti, borio bi se za titulu. I nije njegova šala daleko od istine jer su Pljevljaci i treći put u ovom prvenstvu savladali Podgoričane, pri tom ne primivši ni gol. Ovog puta su, za razliku od prethodna dva, i znatno lakše stigli do trijumfa.

"Teško je igrati kada imate tri vezana poraza a kada vam u goste dolazi Budućnost. Ipak, pokazali smo karakter, otvorili dobro utakmicu, dali na vrijeme gol, pa je na kraju sve ispalo dobro iako je u drugom poluvremenu bilo previše grča u našoj igri i nepotrebnog povlačenja", riječi su trenera Rudara, Mirka Marića.

„Rudari“ su odigrali vjerovatno najbolju utakmicu ovog proljeća. Naročito u prvih 25 minuta funkcionisali su bez greške i u tom periodu stigli do vođstva. Fatić je u 14. minutu centrirao, Bajić sa druge stative glavom vratio loptu u peterac, a u gužvi se najbolje snašao štoper Đurić i efektno, sa tri-četiri metra, zakucao je u mrežu.

Samo sedam minuta kasnije domaći su mogli ( i morali), kada je Fatić je iz idealne situacije prebacio praktično prazan gol.

U nastavku, gosti su preuzeli terensku inicijativu, ali su uglavnom bili bezopasni po mrežu Radanovića. Ćetković je u 48. minutu pokuša iz slobodnog udarca, baš kao i Rogošić u 79, ali je Radanović sjano odbranio.

I onda, u 84. minutu, stigla je presuda. Igumanović je šutirao, Agović kratko odbio loptu, Jovanović je vratio u peterac, a Gačević poslao u mrežu za 2:0.

"U nastavku smo se trgli, zaigrali bolje i imali nekoliko situacija da možda izjednačimo rezultat. Međutim, nismo uspjeli, čak smo i primili drugi gol", kazao je pomoćni trener Budućnosti, Goran Perišić.

Bonus video: