Silni Lovćen prati prvaka

Na Starom aerodromu Lovćen je demonstrirao ljepotu i jednostavnost fudbala koje krase ekipe za vrh tabele
58 pregleda 0 komentar(a)
Lovćen-Budućnost, Foto: Vijesti
Lovćen-Budućnost, Foto: Vijesti
Ažurirano: 27.03.2014. 10:27h

Na Starom aerodromu Lovćen je demonstrirao ljepotu i jednostavnost fudbala koje krase ekipe za vrh tabele. Cetinjani su dominirali tokom cijelog meča i pokazali zašto su, uz aktuelnog šampiona Sutjesku, jedini ozbiljni kandidat za titulu i zašto se bore za Evropu.

Od prvog sudijskog zvižduka gosti su počeli da napadaju, a nagrada je stigla u 12. minutu kada je Draško Božović asistirao Luki Merdoviću - 1:0 za goste. Cetinjani su nastavili sa pritiskom i u 28. minutu Ueda je matirao Miloša Dragojevića za 2:0.

Mladost je toliko loše stajala na terenu da je tek u 37. minutu uputila prvi ozbiljniji šut na gol Lovćena preko Luke Mirkovića.

Nastavak meča je počeo kako se i završio prvi dio. Polovinom drugog poluvremena Miloš Zečević je napravio prekršaj nad Draškom Božovićem, a Vladan Tatar je bio neumoljiv sa bijele tačke za 3:0.

Tada dolazi do opuštanja u redovima gostiju i slijedi autogol Miloša Radunovića - 3:1.

Samo tri minuta poslije toga Omega je napravio grešku u šesnaetercu kada je faulira Draška Božovića - novi penal za Lovćen. Isti igrač materijalizovao je najstrožu kaznu - izveo je takozvanu “panenku” i matirao Miloša Dragojevića za četvrti gol u njegovoj mreži.

Do kraja meča Miloš Zečević je uspio da ublaži poraz sjajnim golom sa 20-ak metara.

Na kraju nova pobjeda Lovćena, a trener Cetinjana nije krio zadovoljstvo.

"Pobijediti 4:2 je veliki uspjeh. Igrali smo odlično, dominirali smo tokom cijelog meča i stvorili mnogo šansi. Ima još dosta do kraja prvenstva, a mi imamo meč sa Sutjeskom u Nikšiću. Možda bi bilo najbolje da taj meč odluči o tituli ukoliko ih stignemo, pa neka bolja ekipa slavi", rekao je Mojaš Radonjić.

Trener Mladosti ističe da se njegova ekipa neće predavati i čestita na odličnoj igri gostiju.

"Čestitam Lovćenu na zasluženoj pobjedi. Mislim da je ključni trenutak bio kada smo primili prvi gol greškom odbrane i poslije je bilo jako teško vratiti se u igru. Mi se nećemo predati, prvenstvo je dugo i izjednačeno, a mi ćemo tražiti šansu u drugim utakmicama", kaže trener Mladosti Goran Milojević.

U sljedećem kolu Lovćen čeka Grbalj, a Mladost ide na noge šampionu u Nikšić.

Lovćen doživljava pravu renesansu, igra izuzetno i kući i na strani, otuda i borba za vrh

Bonus video: