Borba za Evropu: Petrovac više nije kralj remija

Nakon nestvarne serije od pet remija Petrovac je igrao na pobjedu i slavio protiv Zete na Trešnjici
0 komentar(a)
Petrovac, Foto: Savo Prelević
Petrovac, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.03.2014. 10:53h

Trener Petrovca Milorad Malovrazić „zabranio” je svojim fudbalerima prije meča da 6. put zaredom odigraju neriješeno, po cijenu rizika od prvog poraza u drugoj polusezoni.

" Sami sebi smo dosadili neriješenim rezultatima", rekao je Malovrazić nakon meča.

Njegova ekipa, igrajući u rozim dresovima i crnim šortsevima (kao Palermo) , slavila je na Trešnjici i ostvarila prvu pobjedu u nastavku, nakon nestvarne serije od pet remija.

Presudio je ofanzivni vezista Marko Marković, koji je dva puta pogodio mrežu Zete, na sličan način, šutevima sa 15-ak metara u 15. i 70. minutu.

Između golova Petrovca Zeta je napravila pritisak i stvorila nekoliko šansi, od kojih su najizrazitije propustili Miloš B.Radulović glavom i Dujković nogom (oba puta odbranio Popović).

U 49. minutu domaći su tražili penal nakon što je Došljak izašao sam na gol a Čelebić ga oborio s leđa, ali je sudija Dabanović procijenio da nije bilo faula.

" Ne vjerujem da bi igrač koji je sam ispred gola tek tako pao", istakao je trener Zete Rade Vešović.Domaći su minut prije kraja dobili penal, nakon faula Ivanovića nad Klikovcem, ali je bio prekasno - Miloš M.Radulović je samo ublažio poraz.

Bonus video: