Sutjesci za titulu potrebni bodovi na strani

Biće to i posljednje vanredno kolo u sezoni, jer će se sve do kraja prvenstva, 31. maja, igrati isključivo vikendom
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.03.2014. 09:44h

Mečevima prvog kola posljednjeg kruga šampionata, odnosno 23. kola, danas se nastavlja T-Com 1. Crnogorska fudbalska liga.

Biće to i posljednje vanredno kolo u sezoni, jer će se sve do kraja prvenstva, 31. maja, igrati isključivo vikendom.

Lovćenu "leži" Mladost

Današnje utakmice donose i jednu reprizu subotnjeg programa, s tim što će se umjesto u Nikšiću igrati u Budvi - destabilizovani Mogren pokušaće da se osveti ekipi Sutjeske za težak poraz kraj Bistrice prije četiri dana (bilo je 5:1).

"U prošlom meču smo igrali ispod svih očekivanja i svakako da nismo zadovoljni. Prvih 20 minuta smo i igrali dobro, ali kasnije smo podbacili i sve je palo u vodu. Sada igramo kući što trebamo da iskoristimo, iako teren nije toliko dobar. Da kažem da nam ide u korist to da je teško izgubiti od iste ekipe dva puta u nekoliko dana, što naravno ne znači da se nećemo maksimalno zalagati na terenu gdje će nam pomoći Luka Petričević i Marko Mugoša koji nisu nastupili u prošlom meču", istakao je bek Mogrena Luka Pejović.

Mogren se bori za goli život, a Sutjeska za titulu - Nikšićani imaju pet bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Lovćen. Nikšićani, međutim, igraju za prvu pobjedu na strani u drugoj polusezoni, nakon teških poraza na Cetinju (3:0) i protiv Mladosti (4:1).

"U nastavku sezone ne znamo za uspjeh u gostima i to je nešto što nas obavezuje na maksimalnu ozbiljnost. Svakako da je kvalitet na našoj strani, što moramo dokazati na terenu. Domaćin ima dobre pojedince, a podatak da se nalazi u donjem dijelu tabele neće nas zavarati. Baš kao ni naša pobjeda u subotu od 5:1. Današnji zadatak biće puno teži", rekao je Dejan Ognjanović, stub odbrane nikšićkog prvoligaša.

Drugoplasirani Lovćen gostuje Mladosti i pokušaće da nastavi sjanju seriju u drugoj polusezoni (tri pobjede i dva remija), ali i sjajnu seriju protiv današnjeg rivala - izabranici Mojaša Radonjića slavili su, naime, tri puta zaredom na Starom aerodromu, jednom kao nominalni domaćini (1:0), a dva puta kao gosti (5:0 i 1:0).

"Imamo teško gostovanje, Mladost se bori za opstanak, a po kvalitetu pripada jačim timovima prvenstva. Mi smo, ipak, u dobroj seriji i želimo da je nastavimo, a na terenu Mladosti uvijek igramo dobro. Do sada nismo imali problema da ih dobijemo tamo, nadam se da nećemo ni ovoga puta. Zadovoljio bi nas i bod, jer bi i to značilo da se dobra serija nastavlja", kazao je za sajt Lovćena vezista Cetinjana Nenad Brnović.

Budućnost u Pljevljima

Budućnost će protiv Rudara u Pljevljima tražiti revanš domaćinu za minimalni poraz prije 25 dana (bilo je 1:0).

Rudar je u problemu poslije tri vezana poraza, umjesto borbe za Evropu smiješi se borba za opstanak.

"Rudar je uzdrman porazima i pokušaćemo to da iskoristimo, mada neće biti lako. Bod ili tri, interesuju nas obje opcije", ističe Marko Ćetković, junak trijumfa nad Čelikom koji je podgorički sastav definitivno pripojio vrhu tabele.

Seriju poraza Pljevljaci će pokušati da prekinu u derbiju...

"Neće biti lako vratiti se u pozitivan ritam poslije serije loših rezultata, ali nemamo izbora, moramo da zbijemo redove. Biće teže protiv Budućnosti nego prije 25 dana, jer je naš protivnik pobjedom nad Čelikom pokazao da podiže formu, ali imamo i mi dovoljno iskustva, naravno i kvaliteta, da im pariramo na pravi način i da opet slavimo", kaže iskusni Dušan Nestorović.

Čelik u Radanovićima, Zeta čeka Petrovac

Nakon sjajne partija protiv Mladosti u subotu (3:0), Grbalj će slično pokušati da ponovi protiv Čelika.

"Iako smo savladali Mladost, bilo je grešaka na terenu koje moramo da ispravimo i svedemo na minimum. Svaki meč je veoma bitan i moramo da skupimo što više bodova do kraja prvenstva da bismo bili sigurni", rekao je trener Grblja Aleksandar Nedović.

Nikšićani idu u Radanoviće poslije poraza od Budućnosti…

"Moramo odigrati najbolje kad je najteže, današnji meč svakako to jeste", istakao je Zijad Adrović, vezista Čelika.

Zeta će u Golubovcima pokušati pobjedom da prekine seriju Petrovca od pet remija...

"Ušli smo u mirnije vode, ali je prvenstvo izjednačeno i mi smo na nekoliko bodova od Evrope i zone ispadanja. Respektujemo Petrovac, ali pobjeda bi nas približila četvrtom mjestu koje vodi u Ligu Evrope", ističe defanzivac Petrovca Miloš M.Radulović.

Slične ambicije imaju i gosti, iako su ih remiji usporili u nastavku…

"Moramo da budemo znatno konkretniji u završnici", kaže vezista Petrovčana Bojan Golubović.

Sve bolji Mornar dočekuje posljednjeplasirani Dečić, kome su pod hitno potrebne pobjede ukoliko želi da se vrati u borbu za opstanak.

Raspored

MORNAR – DEČIĆ (15.30 h)

Sudija: Pavle Radovanović (Podgorica)

ZETA – PETROVAC (15.30)

Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica)

RUDAR – BUDUĆNOST (15.30)

Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica)

GRBALJ – ČELIK (15.30)

Sudija: Jovan Kaluđerović (Cetinje)

MLADOST – LOVĆEN (15.30)

Sudija: Miloš Novović (Podgorica)

MOGREN – SUTJESKA (15.30)

Sudija: Aleksandar Marković (Cetinje)

Galerija

Bonus video: