Karager: Titula Liverpula u ligi bio bi veći uspjeh od LŠ

Liverpul je trenutno drugi na tabeli Premijer lige sa 65 bodova, četiri manje od prvoplasiranog Čelzija, ali ima i meč manje.
4 komentar(a)
Džejmi Karager, Foto: Beta AP
Džejmi Karager, Foto: Beta AP
Ažurirano: 25.03.2014. 16:08h

Bivši fudbaler Liverpula Džejmi Karager rekao je danas da bi klub s Enfilda osvajanjem titule u Premijer ligi napravio veći uspjeh nego 2005. godine kada je trijumfovao u Ligi šampiona.

"Mislim da je ovaj tim Liverpula bolji od onog koji je 2005. godine osvojio Ligu šampiona, a moglo bi i da se kaže da bi osvajanje Premijer lige ove sezone bio i veći uspjeh od tog", rekao je Karager za Skaj sport.

Liverpul je trenutno drugi na tabeli Premijer lige sa 65 bodova, četiri manje od prvoplasiranog Čelzija, ali ima i meč manje.

Mančester siti je treći sa 63 boda, ali ima i dvije utakmice manje od Liverpula.

"Siguran sam da mogu da osvoje titulu i ne mislim da su favoriti jedino Čelzi i Mančester siti, iako je ekipa Žozea Morinja u ovom trenutku na prvom mjestu... Siti ima više utakmica, a neke od njih će biti veoma teške, naročito protiv Junajteda, Arsenala i Evertona. Čelzi se bori i za Ligu šampiona, a prvo ih čeka Pari Sen Žermen", kazao je Karager.

Liverpul u aprilu očekuju mečevi protiv Čelzija i Mančester sitija, a u obje utakmice je domaćin.

"Ako osvoje svih šest bodova u te dvije utakmice, mislim da će osvojiti Premijer ligu... U ovom trenutku imamo tri jake ekipe i postoji velika šansa da o šampionu odluči i gol razlika, a u tom pogledu Siti je u prednosti", rekao je Karager.

"Cilj na početku sezone je bio da se ekipa vrati u Ligu šampiona i to je sad prilično sigurno... Malo sam iznenađen koliko su dobri ove godine, njihov fudbal je izuzetan. Od svih ekipa koje su u trci za titulu mislim da je Liverpul pod najmanjim pritiskom, jer niko nije ni očekivao da budu na poziciji na kojoj jesu. To se vidi i po načinu na koji igraju", dodao je je Karager.

Bonus video: