Šampion na ispitu u Pljevljima, Pamić najavljuje najteži meč za OFK Titograd

Četvrto kolo će biti kompletirano sjutra derbijem pod Goricom - od 19 časova se sastaju Budućnost i lider šampionata, Lovćen
1 komentar(a)
Bojan Božović Sutjeska - Petrovac, Foto: Milan Šapurić
Bojan Božović Sutjeska - Petrovac, Foto: Milan Šapurić
Ažurirano: 18.08.2018. 09:14h

Sutjeska je u prošlom kolu pokazala dva lica u duelu protiv Petrovca, ali se u Nikšiću lakše diše nakon što je konačno upisana prva pobjeda u sezoni.

Šest mečeva trebalo je Sutjesci, računajući i evropske protiv Astane i Alaškerta, da dođe do trijumfa, a sada je na redu derbi u Pljevljima - duel sa Rudarom od 17 časova, koji u prvih 270 minuta nije primio gol (ima pobjedu i dva remija).

"Nismo otvorili šampionat kako smo planirali, ali smo igrali dobro, stvarali šanse i promašivali. Sada želimo drugi trijumf", rekao je prvotimac Sutjeske Marko Vučić i dodao:

"Vjerujem da ćemo ući u seriju kakvu želimo, iako Rudar uvijek ima tim za poštovanje i sigurno neće biti lako. Pljevljaci su do sada remijem sa OFK Titogradom, pa pobjedom u Radanovićima, dokazali da imaju kvalitet, ali mi nismo time opterećeni. Idemo po tri boda", jasan je Vučić.

Rudar, s druge strane, želi da nastavi seriju bez poraza...

"Ne želimo da prijetimo šampionu, ali imamo pravo da se nadamo dobrom rezultatu. Mislim da možemo da pariramo Sutjesci, ali sve moramo da dokažemo na terenu", ističe iskusni defanzivac Rudara Alfonso Sopo.

OFK Titograd igra kod kuće protiv Zete - biće to duel ekipe koja je na diobi prvog mjesta i jednog od tri tima bez trijumfa poslije tri kola.

Podgorički tim je u prošlom kolu u derbiju savladao Budućnost i pokazao da polako hvata željeni ritam, ali je trener Igor Pamić oprezan:

"Kao što sam prije Budućnosti rekao da ćemo je namučiti, isto sam tako uvjeren da nas sada čeka daleko najteža i najzahtjevnija utakmica. Po meni, Zeta je jedna od najozbiljnijih ekipa u ligi. Ipak, i mi smo sigurno kvalitetniji od timova s kojima je Zeta do sada igrala. Moramo da budemo jako oprezni, istovremeno dominantni i pametni i da probamo da utakmicu riješimo strpljivom igrom. Čekaćemo svoj trenutak, neka prevagne individualni kvalitet, iako Zeta ima igrače koji vrebaju sa svih strana i biće vrlo opasan protivnik", kaže hrvatski stručnjak.

Zeta se muči na startu sezone, zato bi duel na Starom aerodromu mogao da bude prekretnica.

"Protiv Iskre smo u prošlom kolu pokvarili utisak, iako je sve moglo da bude drugačije. Čeka nas ozbiljan protivnik, koji ima odlične pojedince, spremne da jednim potezom riješe meč..", poručio je kapiten Zete Igor Vujačić.

Iskra je poslije dva poraza kod kuće (Budućnost i OFK Titograd) zablistala u Golubovcima i slavila sa 3:1. Sada se vraća u Danilovgrad - rival je Grbalj.

"Mislim da pobjeda neće doći u pitanje ako ponovimo izdanje iz Golubovaca, naravno i realizaciju. Možda smo blagi favorit na papiru, ali to može i da stvori pritisak, jer su mečevi na svom terenu obično komplikovani. Poštujemo Grbalj, ali ćemo od prvog minuta krenuti na gol protivnika, jer je to naš način shvatanja fudbala", istakao je Srđan Nikić, pomoćnik Aleksandra Nedovića na klupi Iskre.

U večernjem terminu (19.30) sastaju se Petrovac i Mornar, koji su do sada osvojili samo po bod.

"Nije vrijeme za paniku, ali mislim da je došao momenat da trijumfujemo. Ako želimo da ispunimo ciljeve ove sezone moramo da pobjeđujemo ovakve utakmice", rekao je kapiten Petrovčana Zoran Mikijelj.

Četvrto kolo će biti kompletirano sjutra derbijem pod Goricom - od 19 časova se sastaju Budućnost i lider šampionata, Lovćen.

PAROVI 4. KOLA

RUDAR - SUTJESKA 17.00

Sudija: Jovan Kaluđerović (Cetinje)

ISKRA - GRBALJ 17.00

Sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica)

OFK TITOGRAD - ZETA 17.00

Sudija: Radoje Pajović (Podgorica)

PETROVAC - MORNAR 19.30

Sudija: Miloš Savović (Podgorica)

NEDJELJA

BUDUĆNOST - LOVĆEN 19.00

Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica).

Bonus video: