„Đavoli” žele da utiču na prvenstvo

Zato, večerašnji mančesterski derbi ima veliku važnost - „đavoli” dočekuju Siti koji s tri utakmice manje od Čelzija ne želi da rasipa bodove po Engleskoj
0 komentar(a)
Runi, Foto: Reuters
Runi, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.03.2014. 13:02h

Mančester junajted ove sezone sigurno neće odbraniti titulu, ali to ne znači da ne može da utiče na šampionsku trku koju vode četiri ekipe.

Zato, večerašnji mančesterski derbi ima veliku važnost - „đavoli” dočekuju Siti koji s tri utakmice manje od Čelzija ne želi da rasipa bodove po Engleskoj.

Tim Dejvida Mojesa je izgubio samo jednom (od Liverpula) u prethodnih šest mečeva u ligi i ovo je momenat u kojem svakako imaju šansu da se suprotstave „građanima”, bez obzira na to što će im nedostajati golgeter Robin van Persi.

"Naš cilj je da budemo bolji u velikim utakmicama nego što smo bili ranije. Ne biramo utakmice, idemo na pobjedu uvijek, a ovaj meč donosi nešto više jer je u pitanju gradski derbi", rekao je Mojes.

Siti nije izgubio na posljednjih osam gostovanja (od čega je pobijedio na šest), ali je Manuel Pelegrini oprezan:

"Ne mislim da smo favoriti u ovom derbiju - kazao je Čileanac. Koliko timova može da kaže da je u prednosti na tom stadionu? Ako Junajted ima tešku sezonu to ne znači da se naša pobjeda podrazumijeva", istakao je Pelegrini.

Siti je slavio u četiri od posljednjih pet mečeva protiv gradskog rivala, uključujući i posljednji derbi na „Etihadu” kada je bilo 4:1. Jednako važno je i to da su „bučne komšije”, kako ih je nazvao ser Aleks Ferguson, trijumfovale na posljednja dva gostovanja na „Old trafordu”.

Arsenal dočekuje Svonsi nakon katastrofe protiv Čelzija i više niko ne pominje šampionske snove, iako „tobdžije” nisu ni predaleko od prve pozicije (sedam bodova i meč manje od „plavaca”).

"Tražimo djelimično iskupljenje za težak poraz od Čelzija. Nadam se i da će nas publika podržati, jer ovaj meč moramo da pobijedimo", rekao je Arsen Venger.

Večeras se igra i duel između Njukasla i Evertona, a sjutra su na programu dvije utakmice - Vest Hem - Hal i Liverpul - Sanderlend.

Bonus video: