Trka utroje do posljednjeg daha

Devet kola prije kraja prvenstva tri tima gotovo da kreću od nule, s tim što Atletiko ima makar tri komplikovana gostovanja od ukupno pet - Atletik Bilbau, Valensiji i Barseloni
3 komentar(a)
Ažurirano: 25.03.2014. 11:32h

Barselona je prije dvije noći oživjela, fudbalski vaskrsnula, a Real Madrid se vratio makar dva koraka unazad u šampionskoj trci koja je nikad neizvjesnija u posljednjih desetak godina.

Nakon madridskih 4:3 za Katalonce polemike su, uostalom kao i poslije svakog „klasika”, dominantne, pa su ostale dileme da li je crvenom kartonu Serhija Ramosa prethodio ofsajd Nejmara, da li je toliko osporavani (i grešni) Undijano Maljenko prestrogo dosudio penal nad Andresom Inijestom u samom finišu...

U jednom se makar svi slažu - penal nad Kristijanom Ronaldom nije postojao, jer je faul Danijela Alveša bio van kaznenog prostora.

O sudijskim greškama i tome ko je koga „pokrao” će se pričati i narednih dana, a mnogo važnije je da je Barsa odjednom opet postala konkurentna Realu i Atletiku, iako su mnogi mislili da je njeno vrijeme prošlo i da će se novi šampion tražiti u prijestonici Španije.

Tata: Leo, pokloni mi loptu!

Sada, kada je na samo bod od tandema na čelu, Herardo Martino može malo i da odahne, ali nije zaboravio ko mu je omogućio da se raduje i u drugom vječitom derbiju koji je vodio.

"Nadam se da će mi Lionel Mesi pokloniti loptu koju je uzeo za sebe nakon derbija. Značila bi mi puno, baš kao što Barseloni znače njegovi golovi", rekao je popularni Tata i još jednom pokazao koliko je impresioniran mlađim sugrađaninom iz argentinskog Rosarija.

A ako Real na kraju ne osvoji Primeru ni Karlu Anćeloti niti bilo kome u klubu neće biti teško da shvati gdje su otišli bodovi, jer su „merengesi” osvojili samo jedan od 12 mogućih u četiri utakmice sa Barsom i Atletikom, i to nedavno na „Visente Kalderonu”. Tada su, blago rečeno, nadigrani od strane sastava Dijega Simeonea.

Ronaldo: Igrali smo protiv dvanaestorice

Ipak, Kristijano Ronaldo je ponovio priču koju u Realu pričaju još od prve sezone kada je na klupi bio Žoze Murinjo - da se protiv njih vodi zavjera i da je Barsa favorizovana.

"Igrali smo protiv dvanaestorice na terenu. I uvijek je tako. Možda oni žele da Barsa opet bude prvak. Da je izgubila gotovo da ne bi imala šansi za titulu, ali poslije pet godina ovdje sam shvatio kako stvari funkcionišu", kazao je Portugalac i nastavio:

"Arbitar jednostavno nije dorastao ovoj utakmici. Inače, još nisam vidio da sudije favorizuju Real. Bez obzira na sve, siguran sam da osvajamo titulu - poručio je CR7.

Poraz u derbiju možda i ne bude najveći problem za Real, jer „Marka” najavljuje da je moguće da Fudbalski savez Španije (RFEF) kazni Ronalda i Ramosa zbog izjava na račun suđenja, što nije dozvoljeno.

Istovremeno, Real je najavio da će se žaliti na isključenje kapitena Ramosa, iako su mu šanse da izbjegne kaznu vjerovatno minimalne.

Atletiko do kraja ima gostovanje više od rivala

Devet kola prije kraja prvenstva tri tima gotovo da kreću od nule, s tim što Atletiko ima makar tri komplikovana gostovanja od ukupno pet - gostuje u Bilbau u 31. kolu, kasnije i Valensiji, i u posljednjem kolu Barseloni.

Real do kraja van Madrida igra sa Seviljom, Sosijedadom, Valjadolidom i Seltom, a Barselona gostuje Espanjolu, Granadi, Viljarealu i Elćeu.

Primera se nastavlja večeras utakmicama Malaga i Espanjola, te Elćea i Atletik Bilbaa.

Barsa sjutra čeka Seltu, Atletiko Granadu, a Real gostuje u Sevilji.

Igrali smo protiv dvanaestorice na terenu. Možda oni žele da Barsa opet bude prvak. Ali, poslije pet godina ovdje sam shvatio kako stvari funkcionišu, rekao je Kristijano Ronaldo

Galerija

Bonus video: