Mogu da lansiram Siti ka tituli!

"Navijači još nisu upoznali Stevana Jovetića. Ali ubijeđen sam da će upoznati - i to što je prije moguće", kaže crnogorski napadač"
12 komentar(a)
Jovetić, Foto: Reuters
Jovetić, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.03.2014. 10:06h

Borba za titulu u Premijer ligi bliži se ključnoj fazi, a Stevan Jovetić spreman ulazi u odlučujuće borbe.

Crnogorski napadač oporavio se od povrede mišića i biće na raspolaganju treneru Manuelu Pelegriniju za današnji meč sa Fulamom.

Siti ima šest bodova manje od lidera Čelzija, ali i tri utakmice manje. Prvu će nadoknaditi već u utorak, u gradskom derbiju protiv Junajteda.

"Vraćam se, cilj mi je da postižem golove koji će pomoći mom timu da osvoji titulu. Vjerujem da ću imati veliki uticaj na preostali dio sezone", kazao je Jovetić u intervjuu za “Mančester ivning njuz”.

Od kada je u avgustu došao iz Fiorentine, postigao je četiri gola. I to je previše, s obzirom na to koliko je malo igrao zbog povreda.

"Navijači još nisu upoznali pravog Jovetića. Ali ubijeđen sam da će upoznati - i to što je prije moguće. Samouvjeren sam, čim se vratim na teren doći će i golovi", priča Jovetić.

I dok engleski bukmejkeri i dalje dobro kotiraju Čelzi u borbi za titulu, makar zbog prividnog prvog mjesta, Siti iz drugog plana, preko zaostalih mečeva, traži put do prvog mjesta.

"Slijede dva ključna mjeseca. Mislim da će Čelzi gubiti bodove. Vjerujem da možemo da osvojimo titulu", dodaje Jovetić.

Čelzi danas u derbiju kola dočekuje Arsenal, dok Siti protiv posljednjeplasiranog Fulama ima lakši posao.

U međuvremenu, razna Murinjova “peckanja” uglavnom su ignorisana u svlačionici Sitija, tvrdi Jovetić.

"Murinjo želi da prebaci pritisak na nas i svi to znamo. Ali, sve se rješava na terenu. Mislim da imamo najbolji tim i to treba da dokažemo do kraja sezone".

Borba nije samo između Sitija i Čelzija - Liverpul ima šansu da priđe lideru na bod ako dobije zaostale mečeve, ni Arsenal nije otpisan...

"Imamo mnogo teških utakmica do kraja, gostujemo Junajtedu, Arsenalu, Liverpulu i Evertonu. Sve su to derbiji i neće biti lako. Samo treba da budemo hladnokrvni i da idemo korak po korak. Možemo to da uradimo", samouvjeren je Jovetić.

Kaže da mu Pelegrini vjeruje...

"Ova sezona je u većem dijelu bila frustrirajuća za mene, jer mnogo volim fudbal, a kada vas povrede onemoguće da igrate, onda je mnogo teško. Nadam se da je tome došao kraj".

Jovetić je odbacio glasine da je nezadovoljan u klubu.

"To nije istina, nikada to nisam rekao. Srećan sam što igram u jednom od najboljih timova na svijetu. A kada sam bio potpuno spreman, kao u mečevima sa Totenhemom i Čelzijem, pokazao sam koliko mogu".

Ne sviđa mi se klima, ali nisam nostalgičan, grad nije loš

U intervju za “Mančester ivning njuz”, Jovetić je pričao i ostalim stvarima - o zloglasnoj mančesterskoj kiši, o navijačkim šalama na njegov račun koje su preplavile društvene mreže...

“Negdje sam čitao da sam neraspoložen zbog klime i da želim da odem, što nije tačno. Ne volim takve priče. Nisam nostalgičan. OK, vrijeme ne pomaže ovdje, mnogo je lošije u poređenju sa Firencom, ali grad nije loš.”

O šalama na njegov račun, izjavio je kratko:

“I mene su nasmijale, iako je to bi težak period za mene, ispunjen povredama”.

Jovetić je na kraju izrazio oduševljenje novim klupskim kampom, na kojem će Siti trenirati naredne sezone.

“Vidio sam slike, djeluje fantastično!”

Bonus video: