Groskrojc: Ne sviđa mi se ponašanje naših navijača

"Takve stvari nam nisu potrebne, već želimo podršku tokom meča. Neka se ljute na nas kad sudija odsvira kraj", rekao je Groskrojc za Bild
0 komentar(a)
Borusija Dortmund, Foto: Beta AP
Borusija Dortmund, Foto: Beta AP
Ažurirano: 20.03.2014. 11:01h

Iako su izborili plasman u četvrtfinale Lige šampiona, i pored poraza u revanšu osmine finala, kod kuće od Zenita sa 2:2 (u prvom meču je njemački tim u gostima slavio 4:2), fudbaleri Borusije Dortmund nijesu protiv ruskog tima imali uobičajenu podršku, čak su i negodovali u određenim trenucima.

Kevin Groskrojc rekao je danas da je ta ekipa uspjesima u prethodnim godinama na neki način razmazila navijače.

"To mi se stvarno ne sviđa. Kad god bismo izgubili loptu, čuli bi se povici i negodovanja. Takve stvari nam nisu potrebne, već želimo podršku tokom meča. Neka se ljute na nas kad sudija odsvira kraj", rekao je Groskrojc za Bild.

Na njegove riječi nadovezao se kapiten Sebastijan Kel, koji je podsjetio da ekipa ima dosta problema sa povredama u posljednje vrijeme.

"Ovakvo ponašanje navijača baš utiče na neke igrače u ekipi. Meč na domaćem terenu trebalo bi da bude pozitivno iskustvo, a ne da se osjećamo kao da smo napravili neko krivično djelo", naveo je Kel.

Trener Borusije Jirgen Klop trenutno zbog povreda ne može da računa na Nevena Subotića, Svena Bendera, Ilkaja Gundogana i Jakuba Blaščikovskog.

Šmelcer pauzira četiri nedjelje

Odbrambeni fudbaler Borusije iz Dortmunda Marsel Šmelcer pauziraće četiri nedjelje zbog povrede butnog mišića u revanš utakmici osmine finala Lige šampiona protiv Zenita.

Šmelcer neće igrati u obje utakmice četvrtfinala u aprilu, a moguće je da propusti i eventualno prvi polufinalni meč.

Utakmicu u sredu propustio je i vezni igrač Marko Rojs, ali se očekuje da bude spreman za meč protiv Hanovera u subotu.

Bonus video: