FIFA odbila Šimunićevu žalbu, Džo ne smije da priviri Brazilu

Šimunić je u novembru prošle godine, poslije pobjede Hrvatske nad Islandom u revanšu baraža za Mundijal (2:0), uzeo mikrofon i pokrenuo skandiranje ustaškog pokliča "Za dom spremni"
5 komentar(a)
Josip Šimunić, Foto: Beta/AP
Josip Šimunić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 19.03.2014. 18:13h

FIFA je danas odbila žalbu hrvatskog reprezentativca Josipa Šimunića i potvrdila ranije izrečenu suspenziju od deset utakmica koju je popularni Džo dobio zbog ustaškog skandiranja "za dom spremni" nakon utakmice sa Islandom u novembru.

Odluka Komisije za žalbe je konačna, što znači da Šimunić ne samo da neće moći da igra na Mundijalu, već neće moći ni da priviri Brazilu.

"Žao mi je što je FIFA odbila Šimunićev apel. Nažalost, ne mogu preciznije da komentarišem odluku Komisije za žalbe, jer još nije stigla u savez. Žao mi je zbog Šimunićeve karijere, jer se radilo o ishitrenom i nepromišljenom postupku koji nije zaslužio tako drastičnu kaznu", izjavio je izvršni predsjednik Fudbalskog saveza Hrvatske (HNS) Damir Vrbanović za zagrebački Večernji list.

Šimunić je u novembru prošle godine, poslije pobjede Hrvatske nad Islandom u revanšu baraža za Mundijal (2:0), uzeo mikrofon i pokrenuo skandiranje ustaškog pokliča "Za dom spremni", što je publika na Maksimiru prihvatila sa oduševljenjem.

Šimunić je još novčano kažnjen sa 24.500 eura, a tokom suspenzije zabranjen mu je prilaz stadionima.

Reprezentacija Hrvatske sastaje se 12. juna u Sao Paulu sa domaćinom Brazilom u premijernoj utakmici Mundijala, a u grupi A su još Meksiko i Kamerun.

Bonus video: