Čelzi se poigravao sa Galatom, dva gola Ronalda u Madridu

Tim Roberta Manćinija nemoćan u Londonu, Real i u revanšu siguran protiv Šalkea. Teška povreda Hesea Rodrigesa
2 komentar(a)
Ažurirano: 18.03.2014. 22:06h

Čelzi u revanšu nije ponovio greške iz prve utakmice protiv Galatasaraja kada je u prvom poluvremenu propustio priliku da riješi pitanje putnika u četvrtfinale i na kraju umalo izgubio.

Zato je drugi duel ova dva rivala bio mnogo manje zanimljiv nego onaj u Istanbulu - "plavci" su pobijedili sa 2:0 u utakmici u kojoj nije imao ni najmanjih problema da obezbijedi plasman među osam najboljih.

Na kraju, viđen je rutinski trijumf Žozea Murinja nad Robertom Manćinijem koji mu je ukupno drugi u međusobnim okršajima.

Manćo je, s druge strane, poražen od čovjeka za kojeg je rekao da mu nije prijatelj, ali to nije novost, jer već godinama slabo prolazi slabo u Ligi šampiona, baš kao i dok je vodio Inter i Mančester siti.

Samuel Eto je već u 4. minutu pogodio na asistenciju Oskara i Čelziju se odmah sve otvorilo onako kako je želio - Murinjo se pomjerio s aut linije, sjeo na klupu i mirno gledao kako njegov tim odrađuje turskog velikana.

"Ovo je sve što smo željeli - da bez stresa prođemo u četvrtfinale. Mislim da smo odigrali sjajan meč, iako je momenat težak, rezultat iz prve utakmice je bio jako opasan. Ipak, nismo dozvolili protivniku da nas ugrozi", rekao je Frenk Lampard.

Pamtiće se i emotivni povratak Didijea Drogbe na "Stamford bridž" (navijači mu pisali transparente, skandirali mu i tokom utakmice), ali i njegova slaba partija (kao, uostalom, čitave ekipeiz Turske).

Ovaj 36-godišnjak je čak jedan od krivaca za drugi pogodak koji je „ubio” utakmicu u fiišu prvog poluvremena - nakon kornera je "zaboravio" starog prijatelja Džona Terija čiji je udarac glavom zaustavio Fernando Muslera, ali je sve ispravio Gari Kejhil i zakucao loptu u mrežu.

"Čelzi je klub za Ligu šampiona i prolaz je veoma važan. Tu smo sa najvećima, igrači to dobro znaju i daće sve što imaju", kazao je Murinjo.

Manćini nije bio zadovoljan.

"Bili smo loši, jako loši. Ne može da se postigne gol iz samo jednog šuta. Ovo je škola iz koje moramo da učimo", riječi su italijanskog trenera.

Ni Real nije imao problema protiv Šalkea - nakon 6:1 iz prve utakmice, u Madridu je bilo 3:1.

Dva puta Kristijano Ronaldo, te Alvaro Morata donijeli su siguran trijumf „merengesima”, ali je malo ko slavio, sjenku na sve je bacila povreda Hesea Rodrigesa na samom startu utakmice.

Prema prvim procjenama, mladi napadač je pokidao ligamente koljena i čeka ga duža pauza...

Portugalski majstor je tako dao 12. i 13. gol u Ligi šampiona i fali mu još samo jedan da izjednači najbolji učinak u sezoni - 14 su postigli Žoze Altafini (1962. godine) i Lionel Mesi 2012.

Takođe, CR7 je postao prvi igrač u istoriji koji je pogađao u sedam mečeva zaredom u ovom takmičenju.

"U Ligi šampiona nikada ne možete da pomislite da će biti lako. Ozbiljno smo shvatili Šalke i sada možemo da se okrenemo Barseloni", istakao je Serhio Ramos.

Galerija

Bonus video: