Džerard: Rodžers je najbolji menadžer sa kojim sam radio

Džerard pozvao upravu Liverpula da treneru Brendanu Rodžersu ponudi novi dugogodišnji ugovor
1 komentar(a)
Ažurirano: 18.03.2014. 10:41h

Kapiten Liverpula Stiven Džerard okarakterisao je Brendana Rodžersa kao "najboljeg menadžera sa kojim je ikada radio", prenosi BBC.

Trener iz Sjeverne Irske (41) preuzeo je Liverpul 2012. godine, kada je došao iz Svonsija. On je Džerardov šesti trener za 16 godina boravka u Liverpulu, nakon Roja Evansa, Žerara Ulijea, Rafe Benitesa, Roja Hodžsona i Kenija Dalgliša.

"Rodžers je otkrovenje. Stalno radi na sitnicama i prilagođava formaciju, čineći male promjene koje vuku ekipu naprijed. To nam daje osjećaj pun samopouzdanja i vjere. Njegov odnos i priprema meča sa fudbalerima pojedinačno su najbolji koje sam do sada sreo", rekao je Džerard.

Komplimenti od kapitena i jedne od najvećih legendi u istroji kluba su nešto najbolje što je moglo da se dogodi Rodžersu na polovini od trogodišnjeg ugovora koji je ljeta 2012. potpisao sa "redsima".

Džerard je pozvao vlasnike kluba da nagrade trenera sa novim dugogodišnjim ugovorom. Kako je riječ kapitena vrlo uticajna na "Enfild roudu", nema sumnje da će se to uskoro i dogoditi.

"On je mlad trener, koji raste zajedno sa ekipom i napreduje iz sedmice u sedmicu. Apsolutno smo oduševljeni njegovim radom i vjerujem da će što je prije moguće potpisati novi ugovor", istakao je Džerard.

Liverpul je ove sezone napokon u konkurenciji da osvoji titulu prvaka Engleske, prvu od od 1990. godine, prvu otkada je 1992. utemeljena Premijer liga.

"Redsi" su drugi na tabeli sa četiri boda manje od Čelzija, s tim što imaju i utakmicu manje.

Galerija

Bonus video: