Drogba se vraća da zavije svoj Čelzi u crno

Londonski tim protiv „žuto-crvenih” brani 1:1 iz prve utakmice u Istanbulu, dok Real čeka rutinski posao protiv Šalkea u Madridu
3 komentar(a)
Drogba, Foto: Beta/AP
Drogba, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 18.03.2014. 13:13h

Navijači Čelzija su pripremili poseban doček za Didijea Drogbu, ali onog trenutka kada utakmica u Londonu počne i Žozea Murinja i te iste fanove interesuje samo jedno - da eliminišu Galatasaraj i plasiraju se u četvrtfinale Lige šampiona.

Čelzi je svakako u prednosti nakon istanbulskih 1:1 prije 20 dana, na strani Engleza je i kvalitet, plus faktor Murinjo koji u ovoj fazi takmičenja uvijek može da bude prevaga.

Večeras je sva neizvjesnost rezervisana za London, jer u drugom okršaju, između Real Madrida i Šalkea, dileme nema nakon goleade Španaca u prvoj utakmici (u Gelzenkirhenu je bilo čak 6:1).

Drogba: Čelzi se ne zaboravlja

Od 2004. do 2012. Drogba je bio jedna od glavnih zvijezda Čelzija, a od dresa ovog kluba se oprostio pogotkom koji je značio osvajanje Lige šampiona u Minhenu.

"Ovo je specijalan momenat i ne znam kako ću reagovati. Iskreno, pomalo sam uplašen zbog svega što me očekuje, jer zaista imam poseban odnos s navijačima Čelzija", rekao je Drogba, a onda poentirao:

"Ali, kada izađem na teren, moj cilj je da pobijedimo i da postignem gol. Neće mi biti lako protiv kluba u kojem sam napravio velike stvari, međutim, profesionalac sam - kazao je Drogba i otkrio kako ga je Portugalac nagovorio da iz Marseja dođe u Čelzi.

"Murinjo mi je tada rekao da, ako želim da budem sjajan napadač kao što su Tijeri Anri i Rud van Nistelroj, dođem da igram kod njega. I prije toga sam bio dobar igrač, ali on me je načinio najboljim u Evropi", dodao je 36-godišnji napadač.

Murinjo je svjestan da njegov tim ima rezultat koji može da predstavlja veliku opasnost, jer ima i Galatasaraj oružje u napadu - pored Drogbe, tu su i Vesli Snajder, Burak Jilmaz, Selčuk Inan, bivši bek Arsenala Emanuel Ebue, strijelac iz prve utakmice Orelijen Šeđu...

"Neće biti lako. Tek sada počinje prava Liga šampiona. Svi najbolji evropski klubovi su ovdje, osim Juventusa, kojeg je eliminisao upravo Galatasaraj", istakao je portugalski trener.

Rat Murinja i Manćinija se nastavlja

Murinjo i trener Galate Roberto Manćini se nikada nisu posebno voljeli, to i ne kriju, pa je večeras zakazan novi obračun dvojice trenera. Italijan je zato imao interesantan komentar o tome da li je prijatelj sa menadžerom Čelzija:

"Mislim da Murinjo nema prijatelje, ili jednostavno želi da javnost tako nešto misli o njemu. U Istanbulu smo se sreli, rekli jedno drugom „zdravo” i to je sve. Nismo u sukobu, ali nismo ni prijatelji", rekao je Manćini.

Murinjo će prolaz juriti u provjerenom sastavu, najavljeno je da će Samuel Eto dobiti prednost u odnosu na Fernanda Toresa, dok će iza njega zaigrati trio Vilijan-Eden Azar-Oskar... Odbrana je potvrđena - Bane Ivanović će igrati na poziciji desnog beka, tandem štopera čine Džon Teri i Gari Kejhil, a po lijevoj strani će opet igrati Sezar Acpilikueta.

Benzema preskače Šalke

Real u nedjelju čeka klasik protiv Barselone u Primeri, ali večerašnji duel sa Šalkeom Karlo Anćeloti neće iskoristiti za rotiranje tima (makar je tako najavljeno).

Jedino će izostati roviti Karim Benzema (odmijeniće ga Hese Rodriges), te Alvaro Arbeloa.

"Prije Barse moramo da odradimo utakmicu protiv Šalkea. Spremni smo za „el klasiko”, ali sada razmišljam samo o prvom narednom protivniku. Pobjeda iz prve utakmice nam je otvorila vrata četvrtfinala, pa moramo da mirno odradimo i revanš", rekao je uvijek oprezni Anćeloti.

Šalkeu je ostalo samo da se potrudi da ne prođe kao na „Veltins areni”.

"Kod kuće smo veoma loše prošli, ali svaki igrač sanja da igra protiv Reala u Madridu i imamo motiv da se dokažemo. Nadam se da smo naučili nešto iz prve utakmice i da nam se neke greške neće ponoviti", kazao je vezista njemačkog tima Roman Nojšteter.

Bonus video: