Benzema propušta Šalke

“Benzema pokušava da se oporavi od udarca u butinu i ne može da igra sjutra, kao ni Kedira i Arbeloa. Ubijeđeni smo, međutim, da će biti spremni za nedelju”, rekao je Karlo Anćeloti
2 komentar(a)
Karim Benzema, Foto: Reuters
Karim Benzema, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.03.2014. 14:58h

Fudbaler Reala Karim Benzema propustiće sJutrašnju utakmicu protiv Šalkea u Ligi šampiona i pokušaće da se oporavi za prvenstveni duel sa Barselonom, rekao je danas trener Madriđana Karlo Anćeloti.

“Benzema pokušava da se oporavi od udarca u butinu i ne može da igra sjutra, kao ni (Sami) Kedira i (Alvaro) Arbeloa. Ubijeđeni smo, međutim, da će biti spremni za nedelju”, rekao je Anćeloti novinarima u Madridu.

Benzema se nesrećno povrijedio u subotu, kada ga je na utakmici protiv Malage slučajno koljenom udario saigrač Kristijano Ronaldo.

Njemu je ukazana pomoć pored terena i vratio se u igru, ali nije mogao da nastavi i zatražio je izmjenu.

Odsustvo francuskog centarfora neće predstavljati problem za Madriđane u revanš meču osmine finala Lige šampiona, pošto su u prvoj utakmici u gostima pobijedili sa 6:1.

Anćeloti je danas kazao da će u napadu sa nezamjenljivim Ronaldom igrati i mladi Alvaro Morata.

Što se tiče zdravlja igrača, Anćelotijeve misli usmjerene su ka nedeljnom okršaju sa Barselonom, što je duel koji može da odluči titulu.

“Benzema nam je veoma važan, a ove sezone je igrao jako dobro, i tu ne mislim samo na golove. Čekaćemo ga, ali ako ne bude mogao da igra, imamo zamjene i zato sam srećan”, rekao je Anćeloti.

Francuski reprezentativac je ove sezone postigao 15 golova u Primeri i četiri u Ligi šampiona.

Bonus video: