Drogba: Očekujem dobrodošlicu od navijača Čelzija

“To je klub u kome sam sve doživio. Igrali smo na visokom nivou i to mi je omogućilo da se primaknem najboljim svjetskim fudbalerima”, rekao je Drogba pred sjutrašnji revanš
0 komentar(a)
Drogba, Foto: Beta/AP
Drogba, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 17.03.2014. 12:59h

Fudbaler Galatasaraja Didije Drogba rekao je da ne zna kako će se osećati kada sJutra bude izašao na teren stadiona “Stamford bridž”, ali da očekuje dobrodošlicu od navijača Čelzija, koji su ga izabrali za najboljeg igrača u klupskoj istoriji.

Fudbaleri Čelzija sjutra od 20.45 u Londonu igraju protiv Galatasaraja revanš utakmicu osmine finala Lige šampiona. U prvom meču u Istanbulu bilo je 1:1.

Drogba je između 2004. i 2012. godine odigrao 341 utakmicu za Čelzi i postigao je 157 golova. Osvojio je tri šampionske titule, četiri FA kupa, dva Liga kupa i Ligu šampiona 2012. godine, kada je poslije njegovog penala u finalu savladan Bajern.

“To je klub u kome sam sve doživio. Igrali smo na visokom nivou i to mi je omogućilo da se primaknem najboljim svjetskim fudbalerima”.

“To će biti poseban trenutak pošto ne znam kako ću reagovati i prilično sam zabrinut zbog toga”, rekao je Drogba za sajt Uefe.

“Mislim da imam pravo da kažem da ću dobiti toplu dobrodošlicu na 'Stamford bridžu”, pošto poznajem navijače Čelsija i naš odnos je poseban. Biće sjajno vidjeti ih opet, radujem se tome”, dodao je fudbaler iz Obale Slonovače.

Trener Čelzija Žoze Murinjo doveo je Drogbu iz Marseja i oni su od tada razvili veoma dobar odnos.

“Murinjo mi je tada rekao da, ako želim da budem sjajan napadač kao što su Tijeri Anri i Rud van Nistelroj, dođem da igram kod njega. I prije toga sam bio dobar igrač, ali on me je načinio najboljim u Evropi”, rekao je 36-godišnji napadač.

Galatasaraj u utakmicu ulazi posle neriješenog rezultata u prvenstvu sa Karabuksporom, 0:0, dok je Čelzi izgubio od Aston Vile sa 0:1.

“Ako budemo koncentrisani i ako odigramo dobro fizički, možemo da otežamo posao svakoj velikoj ekipi”, rekao je Drogba.

Bonus video: