Stefan Savić za "Vijesti": Želim još trofeja s Atletikom

"Kada igraš u Atletiku - jasno je da su ciljevi najveći i mi ih ne krijemo. Želimo trofeje, iako je španska liga komplikovana i veoma, veoma jaka, ne samo zbog Barselone i Reala. Tu su i Valensija, Sevilja, Viljareal...", kaže Savić
70 pregleda 10 komentar(a)
Stefan Savić Atletiko Madrid, Foto: Reuters
Stefan Savić Atletiko Madrid, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.08.2018. 07:49h

Dva evropska trofeja u tri mjeseca - Stefan Savić je na kraju prošle i na početku ove sezone doživio najljepše trenutke u karijeri.

Nakon što je sa Atletiko Madridom proslavio osvajanje Lige Evrope, prije dvije noći je u Talinu podigao pehar u Superkupu, najslađom pobjedom koju jedan "kolćoneros" može da ostvari.

U madridskom derbiju na Baltiku, srušen je trostruki uzastopni osvajač Lige šampiona, godinama nepriskonoveni Real, u produžecima, rezultatom 4:2.

Slava je pripala dvostrukom strijelcu Dijegu Kosti, te Saulu Njigesu, koji je spektakularnim volej udarcem najavio pobjedu, i Kokeu.

U Simeoneovoj postavci i načinu igre defanziva je, međutim, uvijek bila i biće osnov svega, a Savić je u Talinu odigrao možda i najbolju utakmicu za tri godine koliko nosi crveno-bijeli dres.

"O meni neka sude drugi, ja samo mogu da kažem da sam zadovoljan kako sam igrao, a presrećan zbog pobjede i pehara", kaže Savić za "Vijesti".

U potpuno atipičnom meču, posebno kada igra Atletiko, viđeno je šest golova...

"Intezivna utakmica od početka do kraja, jak tempo. Mi smo je otvorili golom Koste već u prvom minutu, a taj pogodak je umnogome odredio tok meča. Poveli smo, pa gubili, zatim preokrenuli i pokazali i kvalitet i karakter. Mnogo nam znače ova pobjeda i trofej, jer smo posljednjih godina Real pobjeđivali na domaćoj sceni, ali uglavnom gubili evropske utakmice, neke veoma nesrećno. Sa mnogo samopouzdanja ulazimo u sezonu", ističe Savić.

Crnogorski reprezentativac nije igrao mnogo u predsezoni, jer je početkom juna operisao prepone i morao je da prođe kroz period oporavka.

"Bilo je malo komplikacija u post-operativnom periodu, ali sve je sada u najboljem redu. Odigrao sam jakih 120 minuta bez problema, fizički sam u odličnom stanju, osjećam se sjajno".

Španska liga počinje za vikend, Atletiko će u ponedjeljak odigrati derbi prve runde protiv Valensije na "Mestalji".

"Teško iskušenje odmah na startu, protiv jake Valensije, koja je imala odličnu prošlu sezonu i ima velike ambicije i sada. Mi smo u odličnom raspoloženju i spremni da se borimo, kao i uvijek", kazao je Savić.

Atletiko je u prelaznom roku uradio veliki posao i jači ulazi u novu sezonu. Došao je francuski as Toma Lemar iz Monaka, nova lica su i Rodri iz Viljareala, Kalinić iz Milana, Želson Martins iz Sportinga i Arijasiz PSV-a.

"Dobili smo širinu u ekipi, imamo 23 vrhunska igrača", ističe Savić.

Ambicije - uvijek najveće. Može li Atletiko da nadmaši Barselonu i da bude bolji od Reala, koji je ostao bez Ronalda i trenera Zidana?

"Kada igraš u Atletiku - jasno je da su ciljevi najveći i mi ih ne krijemo. Želimo trofeje, iako je španska liga komplikovana i veoma, veoma jaka, ne samo zbog Barselone i Reala. Tu su i Valensija, Sevilja, Viljareal...", kaže Savić.

Kao i do sada, Savić će imati značajno mjesto u Simeoneovim odbrambenim planovima za Primeru i Ligu šampiona.

"Najvažnije je da budem zdrav, da nema povreda, a za sve ostalo - izboriću se sam", zaključio je Savić.

Bonus video: