Sutjeska ređa teške poraze na strani

Mladost je demonstrirala ono što nije krasilo ovu ekipu u jesenjem dijelu - borbenost, odlučnost i karakter, za drugi proljećnji poraz izabranika Dragana Radojičića
0 komentar(a)
Ažurirano: 16.03.2014. 09:03h

Proljećni dio sezone Mladost je nastavila po sistemu remi u gostima, pobjeda kući, iako je dočekala aktuelnog prvaka i lidera, Sutjesku.

U borbenoj, a u drugom poluvremenu i sjajnoj fudbalskoj predstavi Mladost je demonstrirala ono što nije krasilo ovu ekipu u jesenjem dijelu - borbenost, odlučnost i karakter, za drugi proljećnji poraz izabranika Dragana Radojičića.

"Čestitke Mladosti na sjajnoj igri i zasluženoj pobjedi. Mojim igračima zamjeram samo propust kod četvrtog gola, jer su iako brojčano oslabljeni jurišali na gol. I to planski i sa puno karaktera. Ipak, detalj koji je obilježio ovaj duel je nesmotrena reakcija našeg golmana zbog koje je dobio crveni karton. Pogledaću na snimak da li je bilo i opravdano. U svakom slučaju sada moramo podići ekipu i pripremiti se za borbu za titulu. Liga nikada nije bila izjednačenija i biće teško", kazao je Radojičić.

A do crvenog kartona Ivana Janjuševića, viđen je samo po jedan dobar pokušaj iz slobodnih udaraca.

Utakmica nije bila sadržajna ni do kraja poluvremena, pošto je sve što je domaćin uradio u tom dijelu sa igračem više, bio korner Petra Vukčevića na koji je najviše skočio Miloš Zečević a Vladimir Savićević je ispred golmana glavom ubacio u mrežu u 35. minutu.

Sutjeska nije odustajala od borbe i kao nagrada je pet minuta kasnije stigla greška golmana Miloša Dragojevića, koji je ispustio loptu a onda faulirao Nenada Đurovića.

Siguran sa penala bio je Goran Vujović.

U nastavku su domaći igrači sjajno kombinovali za brojne šanse.

Gol Stefana Mugoše u 50 minutu, kada je bio najbrži na lopti koju je Radović odbio nakon sjajnog šuta Luke Mirkovića, i potom prečka Savićevića su dale dozu samopouzdanja Mladosti.

Ona je učinila da Petar Vukčević i kapiten Radule Živković zagospodare lijevom stranom, a njihovu akciju u 61. minutu nepriznatim šutem okončao je Goran Burzanović.

Akciju istih aktera koju je završio Mugoša, spriječio je sjajnom odbranom Marko Radović. Gosti su bili opasni u finišu, pogotovo nakon ubacivanja Vladimira Jovovića i šuta Vujovića, pa je Mladost potvrdila pobjedu tek u 89. minutu sjajnim volejom Burzanovića.

U prvom minutu nadoknade Mugoša je pronašao Burzanovića, koji je pretrčao sa loptom 30-ak metara i zaobišao golmana za konačan rezultat. Bila je to njegova osveta “vojvodama”, koji su ga u kontri u 71. minutu umalo pogodili stolicom sa tribina. Navijači Sutjeske, koji su pjevali svih 90 minuta, ljepšu stranu su pokazali aplauzom sa kojim su ispratili svoje ljubimce zbog borbe i zalaganja.

"Logično je da igrači budu nervozni zbog značaja utakmice i imena rivala. Izborili su se sa svim tim, i ponosan sam na karakter koji su pokazali protiv lidera", naglasio je Goran Milojević, trener Mladosti.

Mladost - Sutjeska 4:1

Podgorica - Stadion Mladosti. Gledalaca: 650. Sudija: Jovan Kaluđerović (Cetinje). Pomoćnici: Dragan Vujović (Cetinje), Miloš Asović (Berane). Strijelci: Savićević u 35. Mugoša u 50. Burzanović u 89. i 90+1. minutu Žuti kartoni: Omega, Mirković (Mladost), Vujović (Sutjeska). Crveni karton: Janjušević (Sutjeska) u 12. minutu.

Mladost: Dragojević 6, Lakić 6,5, Zečević 7, Omega 5,5, Živković 8, Kolev 6,5, Mirković 7, Vukčević 7,5 (Lagator), Savićević 7,5 (Novović 7,5), Burzanović 8,5, Mugoša 8 (Kalač).

Sutjeska: Janjušević 5, Bečelić 5,5, Ognjanović 6, Stefanović (Radović 5,5), Đurović 6 (V. Karadžić 5,5), Jovović 7, Stevović 6 (Poček), Nikolić 6, Vujović 7, D. Karadžić 6, Radonjić 6.

Bonus video: