Povratak Vešovića za prekid crne serije Zete

Pljevljaci su, sa druge strane, vezali drugi poraz za otrežnjenje od evropskih ambicija
1 komentar(a)
Ažurirano: 16.03.2014. 10:08h

Povratak Rada Vešovića na Trešnjicu označio je i prekid crne serije Zete - Golubovčani su savladali Rudar nakon tri uzastopna poraza na startu drugog dijela sezone.

Pljevljaci su, sa druge strane, vezali drugi poraz za otrežnjenje od evropskih ambicija.

"Puno će nam značiti ova pobjeda, na bodovnom, ali i na psihološkom planu. Ozbiljno smo shvatili utakmicu, s obzirom na kvalitet našeg protivnika, odigrali kako se očekuje od nas, naročito u drugom poluvremenu", kazao je strijelac prvog gola Boris Došljak.

Rudar je bio bolji u prvom poluvremenu, ali dominaciju nije pretvorio u zrele šanse.

U nastavku je viđena drugačija slika, Zeta je krenula mnogo agresivnije, a zicer Vlaisavljevića u 60. minutu stigao je kao najava vodećeg gola.

Igrao se 69. minut kada je Dujković sjajno pronašao Došljaka, ovaj se izborio za poziciju za šut i pogodio mrežu uz “devijaciju” jednog defanzivca Rudara. Bio je to prvi gol Zete u drugom dijelu sezone.

Gosti su morali da krenu na sve ili ništa i na samom isteku 90. minuta dočekali su zlatnu šansu - rezervista Gazivoda pogledao je u oči golmana Gačevića, ali mu je golman Zete sjajno odbranio.

Kazna je bila surova - u kontranapadu, Klikovac se maltene ušetao u gol.

"U drugom poluvremenu smo ušli u nepotrebnu jurnjavu sa protivnikom, bez jasnog rasoreda na terenu. Naravno, to nije bio plan. Zeta se bolje snašla u takvoj igri, ali ipak mogli smo da osvojimo bod nakon velike šanse na kraju", kazao je trener Rudara Mirko Marić.

Zeta - Rudar 2:0

Golubovci - Stadion "Trešnjica". Gledalaca: 300. Sudija: Savo Vujović (Cetinje). Pomoćnici: Đorđije Ražnatović (Cetinje) i Veselin Đuranović (Podgorica). Strijelci: Došljak u 69. i Klikovac u 90+2. minuzu. Žuti kartoni: Klikovac (Zeta), Gordić, Jovanović i Ne.Sekulić (Rudar). Crveni karton: Jovanović (Rudar) u 83. minutu.

Zeta: Gačević 7, M. M. Radulović 7, Cavnić 7 (Šoć), M. B. Radulović 7, Klikovac 7,5 (Milić), Dujković 7, Krstović 7, Kalačević 6,5 (Vukčević 6), Čolaković 6,5, Došljak 7, Vlaisavljević 6,5.

Rudar: Radanović 6,5, Gordić 5,5 (Talović), Ni. Sekulić 6 (Ne. Sekulić), Tomašević 6,5 (Gazivoda), Mijušković 6, Kato 6, Jovanović 5,5, Nestorović 6, Vlahović 6,5, Bajić 5,5, Igumanović 6.

Bonus video: