Murinjo: Ova tabela je lažna

"Možemo mi da imamo i 30 bodova više, ali to ne znači ništa ako imamo 10 utakmica manje", rekao je Murinjo
0 komentar(a)
Žoze Murinjo, Foto: Reuters
Žoze Murinjo, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.03.2014. 11:23h

Vodeći Čelzi ima sedam bodova više od drugoplasiranog Liverpula, koji ima utakmicu manje. Četvrtoplasirani Mančester siti ima devet bodova manje od lidera, uz čak tri utakmice manje...

Potpuna zbrka vlada u vrhu Premijer lige, na tabeli koju je trener Čelzija Žoze Murinjo nazvao “lažnom”.

"Tabela je lažna. Kada pogledate osvojene bodove dobijate krivu sliku, jer prije kolone sa bodovima stoji kolona sa brojem odigranih utakmica".

Bez obzira na sve, engleski bukmejkeri proglasili su Čelzi glavnim favoritom za titulu uoči posljednjeg dijela šampionata (koeficijent 1,9).

"Možemo mi da imamo i 30 bodova više od rivala, ali to ne znači ništa ako imamo deset utakmica više. Tek kada svi timovi budu imali jednak broj mečeva, tabela će biti realna. Ne znam kada će se to dogoditi, možda u posljednjoj sedmici prvenstva", dodaje Portugalac.

Današnjom utakmicom sa Halom u gostima, Mančester siti kreće u “lov” na Čelzi, nakon ispadanja u FA Kupu i Ligi šampiona.

Murinjov tim večeras u 18.30 gostuje Aston Vili.

"Mi imamo jasan cilj, da se plasiramo u Ligu šampiona. Ako nam se ukaže šansa da osvojimo titulu sigurno nećemo reći ne, ali smo vrlo relaksirani po tom pitanju", tvrdi trener Čelzija.

Trener Sitija Manuel Pelegrini nije u poziciji da tako priča.

"Potrebne su nam sve pobjede do kraja sezone", izjavio je Čileanac, koji će samo titulom u Premijer ligi opravdati povjerenje arapskih šeika.

Čelzi i Siti igraju danas, a Ostrvo se sprema za “super Sunday” - u nedjelju je na programu jedan od najvećih derbija Britanije, Mančester junajted - Liverpul, kao i jedan od najvećih u Londonu, Totenhem - Arsenal.

Bonus video: