Arbeloa pauzira dva mjeseca

Italijanski trener odbacio je navode da će napadač Anhel Di Marija tražiti da propusti predstojeći meč protiv Malage da slučajno ne bi dobio žuti karton i propustio okršaj sa Barselonom sljedeće nedelje
0 komentar(a)
Ažurirano: 14.03.2014. 18:12h

Fudbaler Real Madrida Alvaro Arbeloa odsustvovaće sa terena skoro dva mjeseca zbog povrede koljena, zbog koje mu je ugrožen i nastup na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

"Koljeno je gore nego što sam mislio, ali ako sve bude kako treba, vratiću se za šest do osam nedelja", rekao je danas Arbeloa.

Ovaj 31-godišnji lijevi bek standardni je član reprezentacije još od kada je osvojila Evropsko prvenstvo 2008. godine, ali se nije našao na posljednjem spisku selektora Visentea del Boskea. Bivši fudbaler Liverpula planira da se vrati u maju.

"Nadam se da ću uspjeti da se vratim na vrijeme za finale Lige šampiona ako se Real plasira, kao i na Svjetsko prvenstvo ako budem izabran", rekao je Arbeloa.

Trener Reala Karlo Ančeloti kazao je da će Arbelou mijenjati Dani Karvahala.

"Odsustvo Arbeloe je težak udarac za nas. Trenirali smo sa Naćom (Fernandesom) na toj poziciji u slučaju da se Karvahal povrijedi. Naćo je kvalitetan igrač koji može da igra na toj poziciji, kao i Serhio Ramos, koji nam je posljednja opcija", rekao je Ančeloti.

Real u prvenstvu ima tri boda više od drugoplasiranog Atletiko Madrida i četiri više od Barselone. Ančeloti do sada uspijeva da izađe na kraj sa mnogo igrača i njihovim sujetama ove sezone, uprkos tome što su mnogi prekomandovani u rezerve.

Španski reprezentativac sa sredine terena Fransisko "Isko" Alarkon, kao i mladi reprezentativci Hese Rodriges i Asijer Iljaramendi svedeni su na rezervne minute zbog sjajnog učinka napada koji čine Krisitjano Ronaldo, Karim Benzema i Garet Bejl.

"Svi su spremni da igraju. Stalno razgovaram sa njima i kažem im da će možda igrati samo minut, ali da će taj minut možda biti najvažniji u sezoni", rekao je Ančeloti.

Italijanski trener odbacio je navode da će napadač Anhel Di Marija tražiti da propusti predstojeći meč protiv Malage da slučajno ne bi dobio žuti karton i propustio okršaj sa Barselonom sljedeće nedelje.

"Iznenadio bih se ako Di Marija ne bi želio da igra protiv Malage. Neću sastavljati tim i brinuti se ko ima kartone ili tako nešto. Ako Di Marija dobije žuti karton, onda će neko drugi popuniti tu poziciju protiv Barse, nije problem", rekao je Ančeloti.

Bonus video: