Henes se neće žaliti na zatvorsku kaznu, napušta Bajern

"Napuštanjem funkcija želim da spriječim dalju štetu u mom klubu. Bajern Minhen je moje životno djelo i tako će ostati zauvijek", naveo je Henes
0 komentar(a)
Uli Henes, Foto: Reuters
Uli Henes, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.03.2014. 10:28h

Predsjednik Bajerna iz Minhena Uli Henes saopštio je danas da se neće žaliti na kaznu od tri i po godine zatvora, koju je dobio zbog utaje poreza i da se povlači sa funkcija u tom njemačkom klubu.

"Poslije razgovora sa porodicom obavijestio sam advokate da se neću žaliti jer verujem u pristojnost i ličnu odgovornost. Utaja poreza je najveća greška u mom životu. Sada ću se suočiti sa posledicama. Momentalno napuštam funkciju predsjednika Bajerna i predsjednika Nadzornog odbora", naveo je Henes u saopštenju objavljenom na klupskom sajtu.

Legendarni fudbaler Bajerna juče je osuđen na tri i po godine zatvora. Tužilaštvo u Minhenu ga je prvobitno teretilo da je utajio 3,5 miliona eura poreza i da je, u cilju poreskih olakšica, predao lažne potvrde o gubicima u visini od 5,5 miliona eura.

Henes je, međutim, na početku suđenja priznao da je iznos za koji je optužen viši za 15 miliona eura. Pregledom dokumenata koje je predao istražiteljima pre suđenja, ustanovljeno je da duguje ukupno 27,2 miliona eura, što on nije osporio.

"Napuštanjem funkcija želim da spriječim dalju štetu u mom klubu. Bajern Minhen je moje životno djelo i tako će ostati zauvijek. Na neki drugi način ću ostati povezan sa ovim veličanstvenim klubom i ljudima koji u njemu rade dokle god sam živ", naveo je Henes.

Bonus video: