Milačić: Igrači najviše gube

"To je između igrača i kluba, ja svoje dužnosti obavljam, zakažem trening, pojavim se u predviđeno vrijeme, ali tamo ne zatičem nikoga ove sedmice", kaže trener Mogrena Brano Milačić
2 komentar(a)
Brano Milačić, Foto: Luka Zeković
Brano Milačić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 14.03.2014. 11:33h

Četvrti štrajk fudbalera Mogrena ove sezone zbog neisplaćenih zarada ušao je u četvrti dan, pa već može da se govori o rekordnoj obustavi rada jednog tima za osam godina prvoligaškog fudbala u nezavisnoj Crnoj Gori.

Duguje se i po 12 plata

Dok čelnici Opštine Budva, koja je vlasnik kluba, imaju ovih dana posla sa specijalnim tužilaštvom, igrači su nepokolebivi u namjeri da se ne vraćaju na teren sve dok se ne dogodi makar neki nagovještaj da će dio duga biti saniran.

A situacija je poražavajuća, jer se nekim fudbalerima duguje i po 12 plata.

"To je između igrača i kluba, ja svoje dužnosti obavljam, zakažem trening, pojavim se u predviđeno vrijeme, ali tamo ne zatičem nikoga ove sedmice", kaže trener Mogrena Brano Milačić, koji naglašava da najviše gube fudbaleri.

"Na stranu stanje u klubu, igrači su u najvećem gubitku. Ne postoji ništa gore za jednog igrača nego da ne trenira cijelu sedmicu".

Jasno je da stanje u crnogorskom klupskom fudbalu ogledalo stanja u državi, ali je poslovanje FK Mogren posljednjih godina predstavlja školski primjer kako ne bi trebalo da se radi. Već treći put od 2008. Budvani počinju sezonu stvarajući „drim-tim”, čelnici kluba sklapaju sa fudbalerima ugovore koje kasnije ne mogu ili ne žele da ispune. Epilog je gomila neisplaćenih i nezadovoljnih fudbalera, te red ispred Arbitražne komisije FSCG.

Ni klub, ni tim

„Prvo stvaramo tim, pa onda klub”, poručili iz Mogrena 2009. godine.

Pet godina kasnije Budvani nemaju ni klub ni tim. Nemaju ni stadion. Osvojili su dvije titule šampiona i jedan Kup, ali trofeji nisu donijeli ništa.

Poslovanje FK Mogren posljednjih godina školski primjer kako ne bi trebalo da se radi

Bonus video: