Dogovoreni mečevi sa Danskom

Dvomečom sa Danskom naša omladinska fudbalska selekcija počeće pripreme za kvalifikacioni turnir u Engleskoj
0 komentar(a)
Ažurirano: 13.03.2014. 14:11h

Selektor omladinske reprezentacije Crne Gore Aleksandar Miljenović objavio je spisak igrača za prijateljski dvomeč sa selekcijom Danske, koji će se odigrati u Podgorici.

Naša omladinska selekcija će utakmicama protiv Danske 18. i 20. marta, početi pripreme za turnir elitne runde kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo, koji će se krajem maja održati u Engleskoj. Miljenovićevi izabranici nadmetaće se, pored selekcije domaćina, sa Škotskom i Ukrajinom za osvajanje prvog mjesta u grupi i plasman na šampionat koji se održava u Mađarskoj.

Oba meča sa Dancima naši igrači do 19 godina odigraće na terenu Trening kampa FSCG, u istom terminu od 15 sati.

"Okupljamo se po prvi put ove godine i imaćemo priliku da kroz dva duela sa selekcijom Danske provjerimo formu kandidata za seelckiju. Moram istaći da imamo dosta problema, jer zbog povreda ne možemo da računamo na Kordića i Šarkića, kao ni na Grbovića koji nije dobio dozvolu kluba da se javi na okupljanje, dok igrači koji igraju u našim klubovima nemaju dovoljnu minutažu. Kroz ova dva meča provjerićemo sve igrače koji su pozvani i probati da napravimo dobar rezultat, iako do sada u duelu sa Dancima nismo imali previše uspjeha. Iako rezultat neće biti u prvom planu na ova dva susreta, daćemo sve od sebe kako bi ostvarili pozitivan rezultat koji bi nam puno značio na planu samopouzdanja uoči turnira elitne runde kvalifikacija", rekao je selektor Aleksandar Miljenović.

Okupljanje omladinske reprezentacije zakazano je za 13. mart 2014. godine na Trening kampu FSCG u 10.30 časova.

Na spisku selektora Miljenovića nalaze se golmani: Suad Ličina (Čelik), Lazar Nikolić (Mogren); odbrana: Jovan Baošić, Miloš Milović (Mogren), Nemanja Cavnić (Zeta), Ilija Tučević (Grbalj), Andrija Vukčević, Marko Kažić (Budućnost); vezni red: Jovan Čađenović (Partizan, Srbija), Mirnes Pepić (Paderborn, Njemačka), Idriz Toskić (Kijevo, Italija), Marko Ćosić, Anđelo Rudović (Mogren), Marko Janković (Olimpijakos, Grčka), Marko Ilinčić (Budućnost; napad: Boris Cmiljanić, Stefan Milošević (Budućnost), Vladan Karadžić (Sutjeska).

Bonus video: