FIFA odbacila prigovor FS Srbije

FSS je u pismu, između ostalog, istakao da je fudbal na prijateljskoj utakmici u Kosovskoj Mitrovici "bio u sasvim drugom planu"
3 komentar(a)
FIFA, Foto: Beta/AP
FIFA, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 12.03.2014. 22:02h

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) odbacila je prigovor Fudbalskog saveza Srbije (FSS) sa zahtjevom da opozove odluku kojom je kosovskoj selekciji dozvoljeno da igra prijateljske utakmice.

Prigovor je odbijen uz obrazloženje da kosovski fudbalski savez nije prekršio dogovor prilikom odigravanja prijateljskog meča sa Haitijem 5. marta u Kosovskoj Mitrovici, prenose Večernje novosti.

Dan nakon tog meča FSS je uputio protestno pismo predsjedniku FIFA Sepu Bateru ukazujući da su, uprkos dogovorenim uslovima, igrači kosovske selekcije na dresovima nosili grb FS Kosova.

FSS je u pismu, između ostalog, istakao da je fudbal na prijateljskoj utakmici u Kosovskoj Mitrovici "bio u sasvim drugom planu", a da je predstava iskorišćena "kao direktan akt napada na Republiku Srbiju, naše građane, simbole i državnost".

Kosovska selekcija odigrala je protiv Haitija bez golova 0:0 u prvoj zvaničnoj prijateljskoj utakmici otkako je FIFA u januaru odobrila nastup, ali bez isticanja nacionalnih simbola i intoniranja himne.

Bonus video: