Italijanski derbi u Evropi, Sevilja gori

Osmina finala Lige Evrope donosi i španski derbi, i to gradski - sastaju se Sevilja i Betis
0 komentar(a)
Savić, Foto: Beta/AP
Savić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 12.03.2014. 19:46h

Kada je Roberto Bađo 1990. godine prešao iz Fiorentine u Juventus, Italija je dobila novi derbi, rodilo se još jedno “neprijateljstvo”. Danas, 24 godine kasnije, sudar timova čiji su mečevi više od obične utakmice dobija novu dimenziju - Juve i Fiorentina sastaće se u Evropi!

Sjutra su na programu su prvi mečevi osmine finala Lige Evrope, a žrijeb je spojio baš italijanske timove. Prva utakmica igra se u Torinu.

"Kakav je plan? Da pobijedimo sjutra, da pobijedimo i u Firenci za sedam dana", neće kalkulacije Antonio Konte, trener “stare dame”.

Mirko Vučinić je povrijeđen i neće moći da nastupa, dok Stefan Savić predvodi odbranu ''viole'', a Marko Bakić šansu čekati sa klupe.

Osmina finala Lige Evrope donosi i španski derbi, i to gradski - sastaju se Sevilja i Betis! Duel kojem obično prethode brutalne tuče na ulicama najvaćeg grada Andaluzije dobiće evropski šmek nakon čak 86 godina.

Treći predstavnik Španije je Valensija koja ide u goste Ludogorecu, a jedan od derbija je i sudar Totenhema i Benfike.

"Ovo je dobra prilika da tim pokaže da vrijedi, da pokaže da ima to nešto što posjeduju šampioni", rekao je menadžer Totenhema Tim Šervud.

Nakon demonstracije moći protiv Ajaksa, Salcburg ide na noge Bazelu, koji je ispao iz grupne faze Lige šampiona.

"Ukoliko budemo igrali kao protiv Ajaksa, možemo izvući dobar rezultat", rekao je trener Salcburga Rodžer Šmit.

Napoli gostuje Portu, što je jedan od najzanimljivijih duela.

Parovi: Bazel - Salcburg, Porto - Napoli, Ludogorec - Valensija, AZ Alkmar - Anži, Juventus - Fiorentina, Lion - Plzenj, Sevilja - Betis, Totenhem - Benfika..

Bonus video: