Siti će možda prodati Džeka na ljeto

Popularnom "dijamantu" ugovor ističe na ljeto 2015, a eventualna prodaja godinu ranije donijela bi engleskom klubu makar 15 miliona eura obeštećenja
51 pregleda 1 komentar(a)
Edin Džeko, Foto: Reuters
Edin Džeko, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.03.2014. 19:08h

Nakon što su u januarskom prelaznom roku odbili nekoliko ponuda za Edina Džeka, čelnici Mančester sitija dozvoliće bosansko-hercegovačkom napadaču da promijeni koub na kraju sezone, naravno ako stigne prava ponuda, piše "goal.com".

Razlog je taj što popularnom "dijamantu" ističe ugovor na ljeto 2015, a eventualna prodaja godinu ranije donijela bi engleskom klubu makar 15 miliona eura obeštećenja. Po "transfermarktu", trenutna cijena Edina Džeka iznosi 18 miliona.

Sjajani napadač stigao je u Mančester siti na ljeto 2011. godine iz Volfsburga. Već prve sezone osvojio je titulu Premijer lige, u drugoj često boravio na klupi, da bi u tekućoj sezoni iskoristio povrede Serhija Aguera i Alvara Negreda da se izbori za solidnu minutažu.

Odigrao je 36 utakmica i postigao 17 golova u svim takmičenjima ove sezone.

Džeko u Sitiji prima 130 hiljada eura nedjeljno i vjerovatno će pregovarati samo sa klubovima koji ponude najmanje toliko.

Bonus video: