Uefa pokrenula disciplinski postupak protiv Bajerna zbog Kosova i Arsenala

Navijači Bajerna su prije revanš utakmice1/8 finala Lš protiv Arsenala u Minhenu istakli zastavu na kojoj je bio nacrtan top, aludirajući na nadimak londonskog kluba "tobdžije
1 komentar(a)
Ažurirano: 12.03.2014. 15:13h

Evropska fudbalska unija (Uefa) pokrenula je danas disciplinski postupak protiv Bajerna iz Minhena zbog "uvrijedljive, homofobične" zastave koju su njegovi navijači istakli prije početka utakmice sa Arsenalom u Ligi šampiona.

Navijači Bajerna su prije sinoćnje revanš utakmice osmine finala Lige šampiona protiv Arsenala u Minhenu istakli zastavu na kojoj je bio nacrtan top, aludirajući na nadimak londonskog kluba "tobdžije", sa natpisom "gej ganers", a ispred topa nacrtana je karikatura fudbalera Mesuta Ozila bez donjeg dijela dresa.

Aktuelni evropski šampion suočava se sa kaznom od 50.000 funti, a ne suspenzijom stadiona ili oštrijom kaznom, pošto mu je to prvi prekršaj, naveo je britanski list Telegraf.

Disciplinska komisija UEFA otvorila je i postupak protiv Bajerna zbog transparenta podrške prijemu Kosova u tu organizaciju, potvrdio je na tviteru poznati novinar Pedro Pinto, šef UEFA pres tima.

Na spornom transparentu izmijenjen je slogan UEFA i pisalo je: Reci NE rasizmu, reci DA Kosovu" i Bavarci se suočavaju sa kaznom od 70.000 eura.

Ovo je već drugi put ove sezone da se na Bajernovim utakmicama u elitnom takmičenju iznosi podrška zahtjevima nepriznatog saveza Kosova, nakon što je na utakmici sa Viktorijom Plzen iznijet transparent "UEFA prihvati Kosovo".

Dres Bajerna nosi švajcarski Albanac, porijeklom sa Kosova, Đerdan Šaćiri, koji je osvajanje Lige šampiona prošle godine u Londonu proslavio sa kosovskom zastavom.

Bonus video: