Bajern i Atletiko u četvrtfinalu

Atletiko strepio protiv Milana u prvom dijelu, ali u nastavku pokazao da je za klasu bolji (4:1). Bajern do rutinskog remija sa Arsenalom (1:1)
3 komentar(a)
Ažurirano: 11.03.2014. 22:02h

Bilo je vatre, ali ništa od senzacija - Bajern i Atletiko Madrid prvi su četvrtfinalisti Lige šampiona.

Milan je na "Visente Kalderonu" izjednačio golom Kake u finišu prvog poluvremena, a potom preko istog fudbalera imao zicer za 2:1, rezultat koji bi ga vodio dalje. I to je bilo sve, jer je samo koji trenutak kasnije šut Arde Turana zakačio jednog fudbalera Milana i prevario Abijatija za kraj svih nadanja milanskog tima...

Italijanski velikan raspao se u nastavku, pa su Raul Garsija glavom u 70. i Dijega Kosta na asistenciju Sose u 85. minutu odveli četu Dijega Simeonea do velikih 4:1.

Duel u Madridu pamtiće se po prvom golu Dijega Koste, koji se u 3. minutu nakon centaršuta Kokea u stilu Majkl Džordana nekoliko sekundi zadržao u vazduhu prije nego što je vrhom kopačke skrenuo loptu u mrežu za 1:0... Španac rodom iz Brazila još jednom je pokazao da je napadač top-klase.

Bajern nije drhtao kao prošle sezone protiv Arsenala, iako se nije ni pretjerano trudio da dobije meč nakon 2:0 iz Londona prije 14 dana.

Bavarci su poveli u 55. minutu preko Švajnštajgera, kome je asistirao Riberi, da bi samo dva minuta kasnije izjednačio Arsenalov Njemac Lukas Podolski, nakon velike greške Lama. Lopta je nakon moćnog šuta fijuknula iznad glave Nojera, što je bilo sve od "tobdžija", kojima su do kraja meča trebala još dva gola...

Bavarci su mogli do pobjede u nadoknadi, ali je Lukaš Fabijanski odbranio penal Tomasu Mileru.

Rezultati:

Atletiko Madrid - Milan 4:1 (prvi meč 1:0)

Kosta 3, 85, Turan 40, Garsija 71 - Kaka 27

Bajern - Arsenal 1:1 (prvi meč 2:0)

Švajnštahger 55 - Podolski 57

Sjutra:

Barselona - Mančester siti (prvi meč 2:0)

PSŽ - Bajer Leverkuzen (prvi meč 4:0)

18. mart:

Čelzi - Galatasaraj (prvi meč 1:1)

Real Madrid - Šalke (prvi meč 6:1)

19. mart:

Olimpijakos - Mančester junajted (prvi meč 2:0)

Borusija Dortmund - Zenit (prvi meč 4:2)

Galerija

Bonus video: