Džerard: Staridž može da bude zvijezda Mundijala

Kapiten Liverpula Stiven Džerard rekao je danas da vjeruje da će njegov saigrač Danijel Staridž biti jedna od zvijezda predstojećeg Svjetskog prenstva u Brazilu
1 komentar(a)
Danijel Staridž, Foto: Reuters
Danijel Staridž, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.03.2014. 18:21h

Kapiten Liverpula Stiven Džerard rekao je danas da vjeruje da će njegov saigrač Danijel Staridž biti jedna od zvijezda predstojećeg Svjetskog prenstva u Brazilu.

Staridž je, uz saigrača Luisa Suaresa, u konkurenciji za najboljeg strijelca i za nagradu Zlatna kopačka, pošto je do sada postigao 18 golova u Premijer ligi, od čega je 10 u posljednjih devet mečeva.

Njegov učinak je mnogo pomogao klubu s Enfilda, ne samo da bude među prve četiri ekipe na tabeli, već i da se bori za titulu. Liverpul je trenutno drugi na tabeli Premijer lige sa 59 bodova, odnosno ima sedam manje od prvoplasiranog Čelzija, ali i utakmicu manje.

"Svi će na Mondijalu pratiti Suaresa, Kristijana Ronalda i ostale dežurne krivce, očekuje se da neko od njih bude zvijezda turnira... Ali, Danijel je svakako sposoban da bude zvezda Svjetskog kupa", rekao je Džerard za britanske medije.

Engleska će takmičenje u Brazilu početi protiv Italije, ali duel koji će se možda više očekivati je meč protiv Urugvaja u kojem će Suares igrati protiv svojih saigrača iz Liverpula.

Iako je kapiten engleske reprezentacije bio jedan od odlučujućih faktora zbog kojih je Suares odlučio da ostane na Enfildu, njihovo prijateljstvo će biti stavljeno po strani 19. juna kada budu igrali jedan protiv drugog u Sao Paulu.

"Više bih volio da igram u istom timu sa njim. On je igrač svjetske klase, koji može svima mnogo da napravi probleme. Dobro ga znam, znam sve njegove prednosti, ali i ono malo slabosti koje ima... Ipak, radujem se što ću igrati protiv njega", rekao je Džerard.

"Oboje znamo da će prijateljstvo biti po strani kada utakmica počne, svako će se boriti se za svoju zemlju...", dodao je kapiten Liverpula.

Bonus video: