Bajern i Atletiko pred vratima raja

"Ako Arsenalu damo posjed lopte, imaćemo velike, velike probleme... A ako lopta bude u našem posjedu, mi ćemo izboriti učešće u četvrtfinalu", rekao je Gvardiola
0 komentar(a)
Ažurirano: 11.03.2014. 14:41h

Bajern je u Londonu slavio sa 2:0, Atletiko je na „San Siru” došao do pobjede golom Dijega Koste u 88. minutu (1:0), ali makar snove Arsenalu i Milanu niko ne može da ukrade.

Pred večerašnje revanše osmine finala Lige šampiona, engleski i italijanski velikani se nadaju velikim preokretima, a Arsen Venger ubjeđuje sve, pa i sebe, da je čudo u Minhenu moguće i da njegov tim može da pobijedi makar istim rezultatom kao i prošle godine (2:0). Tadašnji trijumf na „Alijanc areni”, koja se za takmičenja pod okriljem Uefe zove „Fusbal arena”, nije bio dovoljan za plasman u četvrtfinale, jer su Bavarci u glavnom gradu Velike Britanije slavili sa 3:1.

"Moramo da odigramo meč puni samopouzdanja i da jurišamo ka njihovom golu. Sve se svodi na to da damo prvi gol, a poslije toga je sve moguće. Prošle godine u ovo doba smo takođe gostovali Bajernu. Tada smo pobijedili sa 2:0, tako da možemo da vjerujemo u isti rezultat. Nikada ne možete reći da je gotovo. U Minhen idemo sa uvjerenjem da možemo da napravimo dobar rezultat", rekao je Venger, koji ne može da računa na Arona Ramzija, Tea Volkota i prvog golmana Vojčeka Šćešnija, koji je dobio crveni karton u prvom meču.

Pep Gvardiola je osvojio dvije titule Lige šampiona sa Barselonom i sjajno gura ka trećoj. Svjestan je, međutim, da Bajernu neće biti nimalo lako da postane prvi tim koji je odbranio tron u Ligi šampiona. Čovjek koji je poznat kao perfekcionista je našao mnogo mana svojim igračima nakon pobjede nad Volfsburgom (6:1), pa i ne čudi što upozorava na „tobdžije”.

"Ako Arsenalu damo posjed lopte, imaćemo velike, velike probleme... A ako lopta bude u našem posjedu, mi ćemo izboriti učešće u četvrtfinalu", rekao je Gvardiola.

Atletiko je u većem dijelu meča bio u podređenom položaju na „San Siru”, ali je Kosta, Brazilac koji je debitovao za Španiju, majstorski zatresao mrežu glavom i donio svom timu prednost pred revanš na „Visente Kalderonu”. Trener „kolćonerosa” Dijego Simeone smatra da će se pitanje učesnika osmine finala rješavati na sredini terena.

"Pokušaćemo da postignemo gol, ali moramo da kontrolišemo igru na sredini terena. To će biti odlučujuće. Siguran sam da će utakmica biti teška. Milan je klub sa velikom istorijom i kvalitetom", napomenuo je Ćolo.

Klarens Sedorf, koji je kao igrač sa Simeoneom vodio ratove u Španiji (igrali za Real i Atletiko) i Italiji (Inter i Milan, odnosno Lacio), jako cijeni rivala.

"Atletiko je mašina koja odlično funkcioniše. To je ekipa koja u svakom trenutku zna šta hoće. Ima dva napadača svjetske klase, Kostu i Davida Vilju. Vjerujem, ipak, da možemo da se domognemo četvrtfinala", rekao je Sedorf.

Galerija

Bonus video: